21

MAY
2018

Στο πόδι η ΕΥΑΘ για τα μεγάλα προβλήματα

ΕΥΑΘ: Συστάσεις για τους παγωμένους σωλήνες νερού προς Θεσσαλονικείς

09 Jan 201716.20

Με προτεραιότητα στις βλάβες των αγωγών του δικτύου ύδρευσης και σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας βρίσκεται η ΕΥΑΘ ήδη από το Σαββατοκύριακο για την αντιμετώπιση των ζημιών λόγω παγετού.

Το call center έχει δεχτεί τεράστιο όγκο κλήσεων κυρίως για παγωμένες σωληνώσεις και σπασμένα υδρόμετρα, έχουν αντικατασταθεί ήδη εντός του Σαββατοκύριακου περί τα 160 υδρόμετρα στα ανατολικά και στα δυτικά της Θεσσαλονίκης -με διαρκώς αυξανόμενο τον αριθμό των σχετικών εκκλήσεων-, ενώ οι περισσότερες καταγραφές προβλημάτων αφορούν στα ορεινά προάστια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και κυρίως στο Ωραιόκαστρο, τα Πεύκα και το Πανόραμα.

«Η πρωτοφανής για τα δεδομένα της περιοχής κακοκαιρία αντιμετωπίζεται σε επίπεδο επιχειρησιακό με ανάκληση ρεπό, αδειών, ακόμη και αναδιάταξη των εργολαβιών προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των ζημιών λόγω παγετού. Είμαστε επί ποδός και, δεδομένου ότι  η κακοκαιρία σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί, τη μεγαλύτερη ένταση των προβλημάτων (ποιες σωληνώσεις και ποια εξαρτήματα έχουν τελικά υποστεί ζημιές λόγω παγετού) θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με τη λήξη του κύματος ψύχους», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Ν. Κρεστενίτης.

Στους καταναλωτές συνιστάται να παρακολουθούν τα υδρόμετρά τους και πιθανές διαρροές που μπορεί να προκαλέσουν νέες βλάβες, όπως και να καλύπτουν τις εξωτερικές τους σωληνώσεις με μονωτικά υλικά (π.χ. υαλοβάμβακα, μάλλινα υφάσματα). Επίσης, για την αποσυμφόρηση του call center και τη δική τους διευκόλυνση, μπορούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να επικοινωνούν τις πρωινές ώρες και με τα πλησιέστερα στην περιοχή τους συνεργεία, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και -ει δυνατόν- αριθμό καταναλωτή.

Συγκεκριμένα στις ηλεκτρ. διευθύνσεις: συνεργείο Αγίου Ελευθερίου Καλαμαριάς - kalamaria@eyath.gr, συνεργείο Κέντρου Πόλης - kpolis@eyath.gr, συνεργείο Εξωτερικών Υδραγωγείων - exydr@eyath.gr (για Σίνδο - Διαβατά), συνεργείο Πανοράματος - panorama@eyath.gr, συνεργείο Συκεών - sikies@eyath.gr, συνεργείο Σταυρούπολης - tsavdaris@eyath.gr.

Για τους παγωμένους σωλήνες

Με ανακοίνωση της η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) συνιστά στους καταναλωτές που δεν έχουν νερό λόγω του παγετού να ρίχνουν σταδιακά χλιαρό (όχι ζεστό) νερό αριστερά και δεξιά του υδρομέτρου (όχι επάνω του).

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, εφόσον δε αποκατασταθεί η υδροδότηση, συνιστάται προσεκτικό στέγνωμα με πανί των σωληνώσεων, ώστε να μη μείνουν νερά, και προστασία τους με κάποιο μονωτικό υλικό (μάλλινο ύφασμα, υαλοβάμβακα κ.λπ.), για να μην ξαναπαγώσουν.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(1)Τύπος Θεσσαλονίκης

Κατέληξε ο οδηγός της μοτοσικλέτας από το τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τοπικά21 May 201809.50

Ο άτυχος 27χρονος είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Θεσσαλονίκη: Ακόμη δύο συλλήψεις για την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη

Τοπικά21 May 201809.30

Μεταξύ τους βρίσκεται και και ένας ανήλικος - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κωπηλατεί στην παραλία Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά21 May 201800.48

Λάτρης των σπορ ο επικεφαλής του Ποταμιού

Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη: "Πράξη τυφλού μίσους"

Τοπικά21 May 201800.39

Ανακοίνωση της διοικούσας παράταξης του δήμου Θεσσαλονίκης "Πρωτοβουλία"

Καιρός στη Θεσσαλονίκη - Ζέστη αλλά και πιθανές βροχές!

Τοπικά21 May 201800.01

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 21/05, από την ΕΜΥ

Θεσσαλονίκη: Τι είπαν οι συλληφθέντες για την επίθεση στο Μπουτάρη

Τοπικά20 May 201821.01

Τι είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες

Θεσσαλονίκη: 2 συλλήψεις για την επίθεση σε Μπουτάρη - Σεσημασμένος ο ένας

Τοπικά20 May 201819.35

Ένας 20χρονος και ένας 36χρονος οι συλληφθέντες


ΜασούτηςΕΛΠΕ

hemaplex
Motoshowhelexpo

ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

Θέατρο ΤΘέατρο Τ© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία