Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

LIVE: Σε ποιους δήμους θα είναι κλειστά τα σχολεία αύριο στη Θεσσαλονίκη

Όλοι οι Δήμοι στο LIVE του typosthes.gr

Η Θεσσαλονίκη βλέπει σήμερα «άσπρη μέρα» μετά από πολλά χρόνια και όπως είναι λογικό, οι Δήμοι της πόλης προχωρούν σε αποφάσεις για κλειστά σχολεία και για αύριο Τετάρτη (11/1).

Οι ανακοινώσεις θα αναρτούνται σε αυτό το κείμενο του typosthes.gr με το που βγαίνουν από τον εκάστοτε Δήμο.

Ας δούμε τι έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αύριο, Τετάρτη τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Και αύριο Τετάρτη 11/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω συνέχισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου και παγετός). Όπως και τη Δευτέρα 09/01 αλλά και σήμερα Τρίτη 10/01, οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

Με δεδομένο ότι το δριμύ κύμα ψύχους συνεχίζεται και οι συνθήκες παγετού έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα συστήματα υδροδότησης των σχολείων, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αποφάσισε όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου να παραμείνουν κλειστές για τρίτη συνεχή ημέρα.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας και επειδή τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών παραμένουν, και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Σε ό,τι αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,   κλειστοί παραμένουν ο 1ος, 5ος & 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και ο 2ος Παιδικός σταθμός στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Οι υπόλοιποι έξι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά.

Εν αναμονή της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία του δήμου. Tα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης λόγω του παγετού στα σχολεία παραμένουν, οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού και παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης είναι πολύ χαμηλές, ενώ από σήμερα το πρωί η χιονόπτωση που πέφτει σε όλο το δήμο δημιούργησε επιπλέον προβλήματα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις των μαθητών. Επιπλέον η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες ώρες αναφέρει συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις και συνθήκες παγετού σε ολόκληρο τον δήμο.

Έτσι μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και διευθύνσεις του δήμου αποφασίστηκε όλα τα σχολεία του δήμου ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ KAI ΑΥΡΙΟ, ΤETAΡTH 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στο Πανόραμα και την Πυλαία(κλειστοί θα παραμείνουν στο Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι και το Φίλυρο).

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Επίσης ο δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι ύστερα από σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης προς την Εταιρία Διανομής Αερίου ΕΔΑ-ΘΕΣΣ και την ΕΥΑΘ, που αφορούσε προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων για τα οποία διαμαρτύρονται οι πολίτες, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις μάς απάντησαν ότι οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους στα εξής τηλέφωνα:

Για την ΕΥΑΘ και για βλάβες που αφορούν το δίκτυο ύδρευσης ή καταστροφές υδρομέτρων στο τηλέφωνο 11124, το οποίο είναι διαθέσιμο όλο το 24ωρο.

Από την Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) μας ενημέρωσαν ότι για τα ζητήματα που οφείλονται στις υδραυλικές εγκαταστάσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται στον εγκαταστάτη-υδραυλικό τους. Το τηλεφωνικό του κέντρο είναι το 10302 (τηλέφωνο άμεσης επέμβασης 24 ώρες το 24ωρο).

Δήμος Λαγκαδά (UPD 1)

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά, αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών μας, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία,  Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως αύριο το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου.

Για τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αύριο.

Δήμος Δέλτα (UPD 2)

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα. 

Δήμος Καλαμαριάς (UPD 3)

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στο Δήμο Καλαμαριάς, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων προβλημάτων υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Δήμος Θεσσαλονίκης (UPD 4)

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη της τελευταίας στιγμής θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης συστήνεται στους γονείς να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2313 – 317.714 και 2313 – 317.723.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ).

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα γερμανικής γλώσσας στο 14ο Γυμνάσιο Λύκειο (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Παπανδρέου 1), καθώς και τα μαθήματα ρωσικής ορολογίας στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132).

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) θα λειτουργήσει η πρωινή βάρδια, από τις 08.00 έως τις 17.00.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών (UPD 5)

Κλειστά και αύριο Τετάρτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Κανονικά λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. 

Δήμος Θέρμης (UPD 6)

Mε απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο και αύριο Τετάρτη 11 Ιανουαρίου,  εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στον Δήμο Θέρμης.

Εξάλλου : Με απόφαση της Προέδρου του ΝΠΔΔ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης”, κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης, αύριο Τετάρτη  11 Ιανουαρίου 2017 , εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία και η χιονόπτωση.

Για την εξυπηρέτηση όσων γονιών έχουν ανάγκη, θα παραμείνει ανοικτός ο Δημοτικός παιδικός βρεφονηπιακός Σταθμός Θέρμης.

Δήμος Βόλβης (UPD 7)

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

Δήμος Θερμαϊκού (UPD 8)

Λαμβάνοντας υπόψη το συνεχιζόμενο παγετό και τα προβλήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολίων του δήμου, ανακοινώνεται από το Δήμο Θερμαϊκού ότι δεν γίνουν μαθήματα στα σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θερμαϊκού και αύριο Τετάρτη 11/1.

Δήμος Χαλκηδόνας (UPD 9)

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος την Τετάρτη 11-01-17.

Δήμος Παύλου Μελά (UPD 10)

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης

 Έχοντας υπόψη :

1.Τις διατάξεις της παρ. 4, εδάφιο 27 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-6-2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2.Την κατάσταση των σχολικών μονάδων του δήμου μας

3.Το γεγονός ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας εντός των επόμενων ωρών

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά την Τετάρτη 11  Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων.

-Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

Οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης

-Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά που ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, λόγω προβλημάτων με τη θέρμανση ή την παροχή νερού, είναι οι παρακάτω:

-Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ (Ευκαρπία)

-Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16 (Πολίχνη)

-Παιδικός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Μετέωρα (Πολίχνη)

Οι υπόλοιποι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά και οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τους Υπεύθυνους από τις 07.00 π.μ..

Το LIVE του typosthes.gr για την ενημέρωσή σας για τα κλειστά σχολεία την Τετάρτη 11/1 ολοκληρώθηκε. Όλοι οι δήμοι του Νομού Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν τα κλειστά σχολεία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας