Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πύρα κατά Μπουτάρη για το «μπλακ – αουτ» από τον χιονιά

Τι αναφέρει ο Σταύρος Καλαφάτης

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά την συνεδρίαση του αρμόδιου συντονιστικού οργάνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για έκτακτες ανάγκες, στην οποία παραβρέθηκε και η οποία, όπως τονίζει, συγκλήθηκε με προσωπική του παρέμβαση, αναφορικά με την τραγική κατάσταση που βιώνει η πόλη λόγω των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες ώρες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως και όλοι οι Θεσσαλονικείς, είχε λάβει γνώση έγκαιρα ότι η πόλη θα αντιμετώπιζε μια πρωτόγνωρη κακοκαιρία. Η λογική, λοιπόν, λέει ότι δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τη σημερινή κατάσταση με τα συνήθη μέτρα. Προφανώς, όμως, για τη διοίκηση αυτή δεν υπάρχει λογική, αλλά αντίθετα, ανημποριά. Δηλαδή, αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης δε γνώριζε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας εκ των προτέρων, τι θα γινόταν σήμερα στην πόλη;

Ο απαραίτητος εξοπλισμός υπάρχει. Τα κατάλληλα οχήματα υπάρχουν. Οι εργαζόμενοι υπάρχουν(και, μάλιστα, λειτούργησαν με αυτοθυσία). Η σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου ήταν γνωστή σε όλους και - θέλω να πιστεύω- και στη διοίκηση. Και, τελικά, τι έγινε; Οι υπεύθυνοι της διοίκησης, ως το μεσημέρι, θαύμαζαν το χιόνι, πίσω από τα παράθυρά τους.

Ενδεικτικό της νιρβάνας στην οποία είχαν περιέλθει, ήταν ότι το αρμόδιο συντονιστικό όργανο του δήμου για τις έκτακτες ανάγκες συνεκλήθη μετά από προσωπική μου παρέμβαση.

Έστω και την ύστατη ώρα ας αντιμετωπίσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μια αναμενόμενη κακοκαιρία, γιατί οι Θεσσαλονικείς έχουν ανάγκη μια ικανή δημοτική αρχή που να διαχειρίζεται τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις. Από τα δύσκολα, εξάλλου, κρίνεται μια διοίκηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ