Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία για 2 μέρες από Δήμους – Τι πρέπει να ξέρεις

Ανακοινώσεις από Δήμους Θεσσαλονίκης

Άρχισαν οι επίσημες ανακοινώσεις από Δήμους της Θεσσαλονίκης για τη μη λειτουργία σχολείων αύριο Πέμπτη (12/1). Ωστόσο, κάποιοι Δήμοι προχωρούν από σήμερα σε ανακοίνωση για κλείσιμο των σχολείων και την Παρασκευή (13/1).

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά, με την επισήμανση πως όλες οι εξελίξεις θα δημοσιεύονται σε αυτό το κείμενο του typosthes.gr. 

Προσοχή: Κάποιοι Δήμοι ανακοινώνουν για δύο μέρες και κάποιοι για μία.

Δήμος Δέλτα

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων λόγω του παγετού, τα σχολεία του Δήμου Δέλτα θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και, μέχρι το απόγευμα, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων.

Δήμος Λαγκαδά

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή 

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά, αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών μας, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία,  Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί).

Για τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αύριο.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Επειδή λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας με χιονόπτωση και παγετό, δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας των μαθητών, τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή 15/01, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα 16/01.

Δήμος Νεάπολης Συκεών (UPD 1)

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή 

Λόγω της συνέχισης της έντονης κακοκαιρίας, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. 

Αντίθετα, ανοικτοί θα παραμείνουν και θα λειτουργήσουν κανονικά οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου (UPD 2) 

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της σφοδρής χιονόπτωσης και επειδή τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία παραμένουν, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Σημειώνεται πως για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη (UPD 3)

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Λόγω των συνεχιζόμενων πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των πολικών συνθηκών που καταγράφονται  τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο δήμο μας θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Ο δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Δήμος Θέρμης (UPD 4)

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον Δήμο αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η νέα κακοκαιρία και χιονόπτωση.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, με νέα ανακοίνωση θα γίνει ενημέρωση  για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στον Δήμο μας.

Δήμος Παύλου Μελά (UPD 5)

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτριος Δεμουρτζίδης

 Έχοντας υπόψη :

1.Τις διατάξεις της παρ. 4, εδάφιο 27 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 ΦΕΚ 87/07-6-2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2.Την κατάσταση των σχολικών μονάδων του δήμου μας

3.Το γεγονός ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας εντός των επόμενων ωρών

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Την αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων.

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

-Όλοι οι  Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά

-Οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ

Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου ανά ενότητα:

Σταυρούπολη 2313 302830, Πολίχνη 2313 302329, Ευκαρπία 2313 502106

Στη διάθεση των πολιτών και οι συνεργαζόμενες εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά για έκτακτα περιστατικά Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Πληροφορίες: ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά (6948 879754), ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά (6936 185605), ΛΕΦΕΔ (6947 433713), ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ (6947 562850).

Δήμος Καλαμαριάς (UPD 6)

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, θα παραμείνουν  αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά. 

Δήμος Βόλβης (UPD 7)

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13-1-2017, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

Δήμος Θεσσαλονίκης (UPD 8) 

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και την Παρασκευή για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 – 317.714 και 2313 – 317.720 καθώς και στους ακόλουθους αριθμούς των σταθμών:

•             Αγγελόπουλου – Κωλέττη: 2310 – 929.195

•             Αγ. Σοφίας - Δημ. Πολιορκητού: 2313 – 317.714

•             Διογένους – Θεαγένους Χαρίση: 2310 – 903.861

•             Άνω Πόλης: 2310 – 218.518

•             Θέρμης - Α΄ Χαριλάου: 2310 – 323.120

•             Μαντινείας - Τριών Ιεραρχών: 2310 – 857.377

•             Μ. Αλέξανδρος: 2310 – 944.447

•             Ολυμπιάδος: 2310 – 260.215

•             Πανόραμα: 2310 – 344.020

•             Πατρών: 2310 – 869.102

•             Υψηλάντου: 2310 – 309.170

•             Φωκά: 2310 – 856.313

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ).

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός», αύριο Πέμπτη, θα λειτουργήσει ένα τμήμα, κατά τις ώρες 07.00 έως 13.00.

Δήμος Ωραιοκάστρου (UPD 9)

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, αύριο και μεθαύριο τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες.

Δήμος Θερμαϊκού (UPD 10)

Κλειστά σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

Ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου τόσο την Πέμπτη 12/01/2017 όσο και την Παρασκευή 13/01/2017.

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Θερμαϊκού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Χαλκηδόνος (UPD 11) 

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων λόγω του παγετού, τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, μέχρι νεοτέρας.

Η ζωντανή ενημέρωση του typosthes.gr ολοκληρώθηκε. Όλοι οι Δήμοι θα έχουν κλειστά σχολεία, ενώ κάποιοι έλαβαν ήδη και την απόφαση για Παρασκευή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή
ο Χαμόγελο του Παιδιού ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων, μετά από κλήση του αντιδημάρχου Νισύρου
Νίσυρος: ΕΔΕ για παρενόχληση ανηλίκου από υπάλληλο του ΥΠΠΟ – Τέθηκε σε αναστολή