Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έκτακτη σύσκεψη για την κακοκαιρία συγκάλεσε ο Μπουτάρης

Τι είπε για την ΕΔΕ ο Δήμαρχος ...

Έκτακτη σύσκεψη με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να εξεταστούν τυχόν λάθη και παραλείψεις, συγκάλεσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, των αντιδημάρχων, εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης με δηλώσεις του υποστήριξε πως θα προχωρήσει σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν οι αλατιέρες τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

"Η ευθύνη είναι απόλυτα του δημάρχου για ό,τι κακό συνέβη", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης. Όσον αφορά την ΕΔΕ πρόσθεσε πως "θα προχωρήσουμε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να δούμε τι δεν πήγε καλά στην ιστορία της πολιτικής προστασίας".

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς, Πέτρος Λεκάκης, Σπύρος Πέγκας, Γιούλη Ρανέλλα, Καλυψώ Γούλα, Έλλη Χρυσίδου, Νίκος Φωτίου και Λίνα Λιάκου, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος για τον τομέα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

Όπως ειπώθηκε από αντιδημάρχους, το βάρος θα πρέπει να πέσει πλέον στα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να λειτουργήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα αφού υποχωρήσει το κύμα του χιονιά και αποκατασταθούν άμεσα οι όποιες ζημιές παρατηρηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη