Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης"

Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ αύριο και συλλαλητήριο το Σάββατο ...

Κινητοποίηση την Πέμπτη και συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε το πανελλαδικό σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΒΕΕ», διεκδικώντας δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το σωματείο: Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης διοργανώνουμε την Πέμπτη 12-1-2016 11π.μ.  κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Δωδεκανήσου και συλλαλητήριο το Σάββατο 14-1-2016 12μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στο οποίο καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα ταξικά σωματεία να βρεθούν στο πλευρό μας, όπως κάνουν μήνες τώρα.

«Οι τελευταίες εξελίξεις και η πείρα που συγκεντρώνεται δικαιώνουν τη δράση του σωματείου, την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις ψεύτικες υποσχέσεις της εργοδοσίας και την στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε η κυβέρνηση», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: Απαιτούμε από την κυβέρνηση, τα υπουργεία, όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς:

-              Να μην επιτρέπεται στην ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ να μεταβάλει τα περιουσιακά της στοιχεία.

-              Να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που υποσχέθηκαν κυβερνητικοί  φορείς και παράγοντες, για την προστασία των εργαζόμενων, των οφειλόμενων δεδουλευμένων, των δικαιωμάτων τους.

-              Να παραμείνουν οι ίδιοι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα σε όποιο κατάστημα ανοίξει με οποιονδήποτε νέο εργοδότη.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί