Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τι θα ισχύσει για 2 μέρες σε σχολεία – πανεπιστήμια στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά όλα σήμερα – Ποια ανακοίνωσαν και για αύριο

Κλειστά παραμένουν και σήμερα Πέμπτη (13/1) όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο Νομό Θεσσαλονίκης, ενώ κάποιοι Δήμοι έχουν ήδη εκδώσει ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία και αύριο Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία σήμερα Πέμπτη (12/1) στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Θέρμης, Βόλβης, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού Ευόσμου, Πυλαίας – Χορτιάτη, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνος.

Οι Δήμοι που έχουν ανακοινώσει ήδη από χθες πως τα σχολεία θα είναι κλειστά και την Παρασκευή (13/1) είναι 10 και είναι οι εξής: Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Βόλβης, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Πυλαίας – Χορτιάτη.

Κλειστό το ΑΠΘ

Την αναστολή των μαθημάτων και όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του και για σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων μετακίνησης στην πόλη.

Στο ΑΠΘ κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες του, με μετάθεση -λόγω των καιρικών συνθηκών- της ώρας προσέλευσης των υπαλλήλων στις 9:00 πμ. Η λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειακών εγκαταστάσεων (εκτός κεντρικής πανεπιστημιούπολης) θα γίνει με απόφαση των κοσμητόρων και προέδρων των αντίστοιχων τμημάτων.

Το Φοιτητικό Αναγνωστήριο της κεντρικής βιβλιοθήκης λειτουργεί κανονικά, ενώ η Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη εξακολουθεί να λειτουργεί σε έναν από τους δύο χώρους της, λόγω προβλήματος στο σύστημα θέρμανσης.

Τι ισχύει για ΠΑΜΑΚ και ΑΤΕΙΘ

Στο μεταξύ, σε σημαντικό βαθμό επιλύθηκαν τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γεγονός που επιτρέπει από σήμερα τη λειτουργία των διοικητικών του υπηρεσιών, ενώ μαθήματα δε θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο επειδή, όπως εκτιμήθηκε «η ουσιαστική αδυναμία επαρκούς λειτουργίας των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, καθιστά δυσχερή έως αδύνατη την προσέλευση πολλών φοιτητών και του συνόλου του προσωπικού».

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τη μετάθεση της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 (16.1.2017 ? 10.2.2017) κατά μία εβδομάδα, ήτοι από Δευτέρα 23.1.2017 έως Παρασκευή 17.2.2017, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η κακοκαιρία.

Η τροποποίηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου έτους 2016-2017 δε θα ισχύσει για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, οι οποίοι θα εξεταστούν με το παλαιό πρόγραμμα, λόγω της ιδιαιτερότητας των εξετάσεων του τμήματος. Για τους υπόλοιπους φοιτητές, η επόμενη εβδομάδα θα αφιερωθεί στην αναπλήρωση των κενών διδασκαλίας της διδακτέας ύλης, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Εξάλλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), όπως και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ