Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εργαζομένων Ειδικής Αγωγής στο ΥΜΑΘ (φωτο – βίντεο)

«Δουλεύουμε με μισθούς πείνας και κινδυνεύουμε να χάσουμε την κάλυψη δαπανών από το ΕΟΠΥΥ»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα κάνουν μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων και Υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Πλήθος εργοθεραπευτών και λογοθεραπευτών διαμαρτύρονται ενάντια σε πρόσφατη τροπολογία που περικόπτει τις αποζημιώσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών, καλούν τον ΕΟΠΥΥ να παρατείνει τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Μαρτίου το ισχύον καθεστώς κάλυψης δαπανών «Ειδικής Αγωγής» για τους ασφαλισμένους, κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών «Ειδικής Αγωγής».

Σημειώνεται ότι η πρόταση από το υπουργείο για αλλαγή στους όρους των συμβάσεων έγινε αιφνιδιαστικά στις 22 Δεκεμβρίου και έτσι εν μέσω εορτών δεν θα μπορούσε να γίνει κάποια διαβούλευση. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας, η δουλειά τους υποβαθμίζεται, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι ουσιαστικά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς κάλυψη δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ευτελισμό της επιστημοσύνης τους αλλά και της θεραπευτικής διαδικασίας που αποτυπώνεται μέσα από την κοστολόγηση του έργου τους. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως η πληρωμή του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για κάθε συνεδρία πχ εργοθεραπείας ή για ειδικούς παιδαγωγούς είναι 1,23 Ευρώ! Εκτιμούν δε πως δημιουργείται φαύλος κύκλος, όπου οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής θα υποαμοίβονται εξαιτίας της μειωμένης παροχής του ΕΟΠΥΥ, ενώ οι γονείς δεν θα μπορούν να αναλάβουν το κόστος των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται στα παιδιά τους.

Γιώργος Καλλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες
Θέλει να περιορίσει τον μαζικό τουρισμό και να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών που θέλουν να διανυκτερεύσουν
Ιταλία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στη Βενετία - Η πόλη χρεώνει τους τουρίστες