Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Δεν μου… αρέσει πολύ η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης!

Συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στον ANSA

Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό ANSA μιλάει για τους πρόσφυγες, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον τουρισμό στην πόλη, αλλά η δήλωση που θα συζητηθεί αφορά τη… Νέα Παραλία.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπουτάρης «Δεν μου αρέσει πολύ (σ.σ. η Νέα Παραλία), είναι το project του προκατόχου μου. Είμαστε η μόνη παραλιακή πόλη στην Μεσόγειο που δεν έχει βάρκες στην ακτή, μία μαρίνα. Αυτό το έργο διαχωρίζει την πόλη από τη θάλασσα. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα διορθώσουμε».

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Για να κάνω τη δουλειά μου πρέπει να συνομιλώ με την κυβέρνηση, με την όποια κυβέρνηση. Δεν είμαι οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα όταν πηγαίνω στην Αθήνα πρέπει να βρίσκω ανοιχτές πόρτες και ευήκοα ώτα. Ένας δήμαρχος δεν πρέπει να σκέφτεται με βάση τα πολιτικά κόμματα, αλλά να κάνει τη δουλειά του».

Όσον αφορά τον τουρισμό αναφέρει «Όπως το σκέφτομαι εγώ για να χτιστεί το μέλλον της Θεσσαλονίκης, και από οικονομικής σκοπιάς, η πόλη πρέπει να γνωρίζει και να χρησιμοποιεί το παρελθόν της. Οι εβραίοι, οι τούρκοι και οι έλληνες έχουν ζήσει εδώ. Γι’ αυτό έχουμε project για να ανακαλύψουμε ξανά όλες αυτές τις ταυτότητες.  

Όσον αφορά το προσφυγικό αναφέρει: «Για μένα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι το ίδιο. Η Ευρώπη δεν κάνει αυτά που πρέπει; Αφήστε εμάς τους δημάρχους να τους πάρουμε και να μοιραστούμε το βάρος. Αντί να τους κρατάμε εδώ και να μην κάνουν τίποτα, ας στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο και να βάλουμε τους ενήλικους σε εποχιακές δουλειές. Αντί να παίρνουμε ανθρώπους από τα Βαλκάνια και άλλες χώρες, δεν θα ήταν καλύτερα αν οι δουλειές αυτές πήγαιναν σε Σύρους που είναι ήδη εδώ;», καταλήγει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκστρατεία Play Fair – Κατά της πειρατείας στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις
Το 20 % των Ελλήνων πολιτών έχει αποκτήσει πρόσβαση ή έχει παρακολουθήσει περιεχόμενο σε live streaming από παράνομες διαδικτυακές πηγές
Εκστρατεία Play Fair – Κατά της πειρατείας στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις
Τοποθετήθηκε «πεινασμένος κάδος» στην Κοζάνη – Για ηλεκτρικές συσκευές (ΦΩΤΟ)
Οι πολίτες θα μπορούν να απορρίπτουν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση – Παρουσιάστηκε σε μαθητές
Τοποθετήθηκε «πεινασμένος κάδος» στην Κοζάνη – Για ηλεκτρικές συσκευές (ΦΩΤΟ)