Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το ΕΒΕΘ παραδίδει αίθουσα υπολογιστών στο 100ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης

Προσφορά του ΕΒΕΘ στο σχολείο που δημιουργήθηκε με δαπάνες του πριν από 93 χρόνια!...

Μια πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών οργάνωσε και παραδίδει το ΕΒΕΘ στο 100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Άνω Τούμπας. Τα εγκαίνια της αίθουσας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Διδ. Αδαμίδη 62- Άνω Τούμπα).

Η προσφορά του ΕΒΕΘ συμπίπτει με τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 και πλέον χρόνια από την ίδρυσή του. Έχει δε ιδιαίτερη σημασία,  καθώς το συγκεκριμένο σχολείο ιδρύθηκε με δαπάνες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που ήταν πάντα αρωγός στην τοπική κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο 1924-25 το ΕΒΕΘ προχώρησε με δαπάνες του, στην ανέγερση προσφυγικού οικισμού στην Τούμπα, της Εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας αλλά και σχολικού κτιρίου, όπου λειτούργησε για πρώτη φορά το τότε 20ο και σημερινό  100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Σήμερα, 93 χρόνια μετά, το ΕΒΕΘ, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του 100ου Δημοτικού Σχολείου, αποφάσισε να μηχανοργανώσει πλήρως την αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του Σχολείου, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, στον οποίο περιλαμβάνονται 13 σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και ένας διαδραστικός πίνακας, συνοδευόμενος από επίτοιχο προβολέα, γεγονός που θα εξασφαλίσει  προφανή οφέλη για τους μικρούς μαθητές.

Τα επίσημα εγκαίνια της αίθουσας «Αθανάσιος Μακρής», που πήρε το όνομά της προς τιμήν του προέδρου που είχε το ΕΒΕΘ το 1924, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στις 6 το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ