Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άκυρα τα πτυχία σε 17 ιδιωτικά σχολεία – Τα 3 στη Θεσσαλονίκη

«Βόμβα» στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Βόμβα» στην εκπαίδευση και την «βιομηχανία» πλαστών πτυχίων από το υπουργείο Παιδείας μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί έπειτα από δημοσιεύματα. Το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να ακυρώσει τους τίτλους σπουδών από 17 ιδιωτικά επαγγελματικά εκπαιδευτήρια και οι απόφοιτοι αυτών των σχολείων θα κληθούν να δώσουν εκ νέου αποφάσεις.

Τα σχολεία που εξέδιδαν παράνομους τίτλους είναι δύο στην Άρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.  

Δείτε τον πίνακα από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο παραγωγής δήθεν αριστούχων με στόχο τον διορισμό τους στο Δημόσιο με παράνομους τίτλους σπουδών. Η ΕΡΤ κάνει λόγο για εκατοντάδες σπουδαστές συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων από το 1998 που έχουν πάρει πτυχίο με άριστο βαθμό.  

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτος, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε έγγραφο του τέως ελεγκτή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή με ημερομηνία 19-11-2010 προς τους τότε υπουργούς Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης ότι οι τίτλοι είναι άκυροι και δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να διοριστούν στο Δημόσιο. Σημειώνεται ότι ο βαθμός 20, έχει 1.000 μόρια στον διορισμό του ΑΣΕΠ.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ