Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Η προβλήτα Α΄ του λιμανιού να παραμείνει στην πόλη»

Ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ...

Να παραμείνει στην πόλη η προβλήτα Α΄του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ζητά με σημερινή της ανακοίνωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, α τελευταία χρόνια η προβλήτα Α΄ του Λιμανιού έχει μετατραπεί σε ένα ζωντανό χώρο πολιτισμού και περιπάτου ο οποίος συγκεντρώνει καθημερινά πλήθος Θεσσαλονικέων.

Ιδιαίτερα οι πολιτιστικές δραστηριότητες, με επίκεντρο τις κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ (αποθήκες 1 και Δ), τα μουσεία κινηματογράφου και φωτογραφίας (αποθήκη Α) και κρατικό μουσείο σύγχρονης τέχνης (αποθήκη Β1), «αποτελούν έναν πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο της πόλης», τονίζει.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ήταν πάντοτε υπέρ της απόδοσης του προβλήτα Α΄ στην πόλη και η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε από την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου και εν όψει της ιδιωτικοποίησης  του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί πως ο χώρος και τα κτίρια πρέπει να διατηρήσουν τη σημερινή τους χρήση ως χώροι πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Οι αποθήκες οι οποίες στεγάζουν πολιτιστικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα η αποθήκη Γ΄ η οποία αποτελεί το κέντρο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και άλλων πολιτιστικών δράσεων δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε άλλον φορέα αλλά να διατηρήσει τη σημερινή της χρήση», καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ