Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατί έβαλε «μηδέν» στον Μπουτάρη ο Καλαφάτης

Δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου για την κακοκαιρία και όχι μόνο ...

Μηδέν βάζει ο Σταύρος Καλαφάτης στον Μπουτάρη για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην πόλη στη διάρκεια της πρόσφατης χιονόπτωσης αλλά και για την προετοιμασία, ενώ για τη διαχείριση που έγινε τις αμέσως επόμενες ώρες βάζει, όπως είπε ο ίδιος, κάτω από το μηδέν.

«Είναι ίσως η πρώτη φορά από την εκλογή του Μπουτάρη που ο κόσμος ένιωσε στο πετσί του αυτό που εμείς τόσο καιρό λέγαμε: Ότι η διοίκηση του Δήμου δεν έχει τη διοικητική ικανότητα να λύσει σοβαρά προβλήματα. Οι πολίτες ένιωσαν απροστάτευτοι», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτής της ΝΔ σε σημερινή συνάντησή του με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ήταν η πρώτη καλή «γρατζουνιά» που δέχθηκε η εικόνα του Δημάρχου. Όσοι από την «Πρωτοβουλία» πιστεύουν στο Θεό θα παρακαλούν να μην τύχει κάτι αντίστοιχο πριν τις εκλογές, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για το ποιος φέρει ευθύνη, τόνισε ότι «την ευθύνη την παίρνεις εσύ ως επικεφαλής και αν είσαι αξιόπιστος την παίρνεις και εμπράκτως». Σε ότι αφορά την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα, σχετικά με το όργανο που την έχει αναλάβει, το αυτοτελές τμήμα ελέγχου που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει δημοσιότητα από το Νόμο. Ενημέρωσε επίσης ότι έχει στείλει επίσημα επιστολή στη διοίκηση ζητώντας να του δημοσιοποιηθεί η εξουσιοδότηση των αρμοδιοτήτων  της πολιτικής προστασίας από τον δήμαρχο στον γ.γ. κ. Ψαρρά, σημειώνοντας ότι δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

«Θέλουμε μάνατζερ όχι περφόρμερ»

Στη διάρκεια μιας χαλαρής συζήτησης που κινήθηκε γύρω από όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ο κ. Καλαφάτης σχολίασε σχετικά με τα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν σταρ τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι «θέλουμε μάνατζερ στην πόλη δεν θέλουμε περφόρμερ» ενώ πρόσθεσε: «Εάν είσαι ικανός μάνατζερ και celebrity δεν με πειράζει, αλλά αν είσαι celebrity και όχι ικανός μάνατζερ με πειράζει». Για την πολιτική συμπεριφορά του, χαρακτήρισε τον κ. Μπουτάρη «τούτι φρούτι» και "μιξ γκριλ".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν προτίθεται αν είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 2019, ανέφερε ότι οι Θεσσαλονικείς του έχουν αναθέσει με την ψήφο τους δύο ρόλους, στην κεντρική πολιτική σκηνή του βουλευτή και στην αυτοδιοίκηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους οποίους υπηρετεί, τονίζοντας ότι και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει να επέλθει πολιτική αλλαγή.

Σε ότι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα του. «Δεν ξεχνώ αυτούς που ήταν μαζί μου σε δύσκολες στιγμές», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση είπε ότι είναι μακρυά ακόμη και κατά συνέπεια «λίγοι ή και κανείς δεν ενδιαφέρεται αυτήν τη στιγμή για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι μετά από 2,5 χρόνια καθώς ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα».

Για  την Κυβέρνηση

Για την κυβέρνηση ο κ. Καλαφάτης δήλωσε ότι συμπληρώνονται 2 έτη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό «δεν είναι λόγος γιορτής». «Μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να μην είναι πλέον στο προσκήνιο, αλλά πολύ φοβάμαι, ότι το σχέδιό του, είτε το πούμε “Plan B”, είτε “Plan Grexit” παραμένει στο ψυγείο της κυβέρνησης.  Νιώθω ότι η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης έχει πολλά κοινά με την πορεία της πρώτης. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί να μας εμφανίσουν στο τέλος το “Plan Grexit” ως λύση του προβλήματος. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον Κ. Μητσοτάκη

Σε ότι αφορά τα δείγματα γραφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνισε ότι πραγματοποίησε ειλικρινές άνοιγμα στην κοινωνία, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές. «Η πολιτική αλλαγή θα έπρεπε να είχε γίνει χθες. Σίγουρα θα πήγαινε πολύ καλύτερα η χώρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση», ανέφερε, τονίζοντας ότι θα είναι πολύ διαφορετικό και το στυλ διακυβέρνησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε μάλιστα ως τον πιο στοχοπροσηλωμένο συνάδελφό του. «Η μεγάλη αγωνία μου είναι όταν γίνουν εκλογές να μην είμαστε στο σημείο που δεν μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Καλαφάτης.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης