Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εκατοντάδες νεκρά πουλιά στο Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας

Εστάλη δείγμα σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για να διευκρινιστούν τα αίτις του θανάτου τους

Δεκάδες πουλιά, κυρίως κύκνοι, φαλαρίδες και φλαμίνγκο, εντοπίστηκαν νεκρά στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνης του νομού Ροδόπης. Μέλη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου - Βιστωνίδας - Ισμαρίδας ειδοποιήθηκαν άμεσα για το γεγονός και μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για περίπου 200 νεκρά πουλιά.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνέλεξαν δείγματα από τα πουλιά προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες εξετάσεις σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης και να διευκρινισθoύν τα αίτια θανάτου.

Πάντως, όπως εκτιμά η βιολόγος Ευτέρπη Πατετσίνη από τον Φορέα Διαχείρισης, ο θάνατός τους οφείλεται μάλλον στην έλλειψη τροφής και την εξάντληση λόγω του ψύχους που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες.

"Ωστόσο, επειδή είχαμε κρούσμα γρίπης των πτηνών πριν από έναν μήνα στον Εβρο, ελήφθησαν τα δείγματα προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πατετσίνη προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των μεσοχειμωνιάτικων καταμετρήσεων υδρόβιων πουλιών που έγιναν την περασμένη βδομάδα, εντοπίστηκαν και άλλα νεκρά πουλιά σε όλες της λιμνοθάλασσες της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ