Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένταση με αγρότες και ΜΑΤ έξω από τη ΔΕΘ

Σκηνικό έντασης έξω από τη ΔΕΘ

Επεισόδια και ένταση μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην είσοδο της ΔΕΘ, με τους αγρότες να επιχειρούν να μπουν στους χώρου που αναπτύσσεται η κλαδική έκθεση Zootechnia.

Πιο αναλυτικά, τα επεισόδια σημειώθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου τα στόρια ήταν κλειστά και τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν στους αγρότες να εισέλθουν. Μετά από στιγμές έντασης, οι αγρότες κατάφεραν να τα ανοίξουν για να συναντήσουν φραγμό από τα ΜΑΤ. Τελικώς, τους επετράπη να εισέλθουν στους χώρους της ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης ήταν η κάθοδος 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τα οποία οι διαδηλωτές αγροτοκτηνοτρόφοι από τον κόμβο Δερβενίου έφθασαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Για μικρό χρονικό διάστημα το κέντρο της πόλης έκλεισε, αλλά στις 15.30 τα τρακτέρ παρατάχθηκαν δεξιά τους οδοστρώματος, ελευθερώνοντας δύο λωρίδες και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

Από την εξέδρα, που στήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ, οι συμμετέχοντες στο σημερινό συλλαλητήριο, που δεν υπερέβαιναν τους 300 και προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μίλησαν για "αφανισμό του πρωτογενούς τομέα" και για "εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»