Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Θα φύγουν από τα σπίτια τους 60.000 κάτοικοι για τη βόμβα – Έως 6 ώρες

Την Κυριακή η πρωτοφανούς μεγέθους επιχείρηση

Σύσκεψη διεξάγεται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έχει ανακαλυφθεί στο Κορδελιό. Στη σύσκεψη της ΠΚΜ συμμετέχουν ο Στρατός, αστυνομία, αλλά και οι τρεις Δήμαρχοι της περιοχής όπου θα γίνει η εκκένωση για χιλιάδες κατοίκους, κ. Πέτρος Σούλας (Κορδελιό – Εύοσμος), κ. Λάζαρος Κυρίζογλου (Αμπελοκήπων – Μενεμένης) και κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος (Δέλτα).

Σε δηλώσεις της έξω από την αίθουσα συσκέψεων, η αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου επισήμανε πως «Είναι ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, αλλά δεν είναι εύκολο το εγχείρημα. Δεν μπορούν όλοι να μεταφερθούν. Είναι ένα περίπλοκο θέμα και ο σχεδιασμός δεν είναι εύκολος. Αυτό παλεύουμε τώρα».

Όπως επισήμανε η κα. Παρουλίδου πρόκειται για περίπου 60.000 κατοίκους, οι οποίοι θα πρέπει να φύγουν από τις εστίες τους για 4-6 ώρες, με βάση το σχεδιασμό που καταρτείται αυτές τις ώρες. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μας βοηθούν και οι Δήμαρχοι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία για να ολοκληρώσουμε το σχέδιο. Απλά και μόνο ένα παράδειγμα να σας δώσω, την Κυριακή έχουμε λειτουργίες στις εκκλησίες. Και αυτό πρέπει να το προβλέψουμε».

Δείτε το βίντεο του typosthes.gr με τις δηλώσεις της κα. Πατουλίδου.

«Υπάρχει η σκέψη να διατεθούν λεωφορεία, στη σύσκεψη μετέχουν και τα ΚΤΕΛ και ο ΟΑΣΘ. Τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Κυριακή που [εκπρόσωποί τους] ήταν εδώ, είπαν ότι θα διαθέσουν όλο το δυναμικό που έχουν, όταν μεταφέρουν τους υπαλλήλους τους. Αυτό σημαίνει κοντά 10 λεωφορεία, οπότε θεωρώ ότι θα βγει ένα πιο οργανωμένο πλήρες σχέδιο μετά τη σημερινή σύσκεψη. Οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν προτείνει σχολεία, γιατί είναι κλειστά την Κυριακή, αλλά και γυμναστήρια, πέρα από την ακτίνα των δύο χιλιομέτρων» είπε η κα. Πατουλίδου.

«Συγκροτείται σχέδιο για την οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων. Την περασμένη Κυριακή είχε γίνει μια έκτακτη σύσκεψη. Η σημερινή είναι η αμέσως επόμενη, μετά τα δεδομένα που ζητήθηκαν και από τους δήμους και από την αστυνομία, ώστε με βάση συγκεκριμένους χάρτες, να δρομολογηθεί η οργανωμένη απομάκρυνση του κόσμου» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «το να απομακρύνεις τον κόσμο από την εστία προφανώς δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά το βασικότερο είναι να διευκολυνθεί η ομάδα των πυροτεχνουργών, ώστε να αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να τελειώσει αυτή η ιστορία αναίμακτα για όλους».

Σε ερώτηση τι γίνεται μετά, η κα. Πατουλίδου απάντησε λέγοντας «Μετά λέμε τι ωραία απενεργοποιήσαμε τη βόμβα και γυρίζουμε σπίτι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΙΝΗΣ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Έρχεται το 1ο “Pink Together”, η μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού
Θεσσαλονίκη: Στις 26 Μαΐου η Νέα Παραλία γίνεται ροζ - Μεγάλη γιορτή για την πρόληψη
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών
Προθεσμία 20 ημερών ώστε να γίνει γνωστό, ποιο ή ποια πρόσωπα βρίσκονταν στον χώρο του δυστυχήματος από τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση...
Τραγωδία στα Τέμπη: Έρευνα για το «μπάζωμα» - Προθεσμία 20 ημερών