Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ιατρικά ράμματα… 250.000 ευρώ

Ποινική δίωξη για απιστία κατά πρώην διοικητή και έξι μελών του νοσοκομείου Γ.Γενηματάς για φουσκωμένες προμήθειες

Την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, σε βάρος του δημοσίου αντιμετωπίζουν πρώην διοικητής και έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου του γενικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς - Ο Άγιος Δημήτριος», σχετικά με υπόθεση προμήθειας ραμμάτων, που φέρεται ότι επέφερε ζημιά ύψους 251.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά το χρονικό διάστημα 2014 - 15 όταν στο πλαίσιο διαγωνισμού πολυεθνική εταιρεία κατέθεσε εγγυητική επιστολή 38.000 ευρώ, δηλώνοντας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι τα υλικά που θα προμήθευε κατασκευάζονταν στο εργοστάσιό της στη Γαλλία. Όμως, το εργοστάσιο αυτό, φαίνεται ότι είχε ήδη αναστείλει τη λειτουργία του.

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, αντεισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς ο τότε διοικητής και το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος όφειλαν να προχωρήσουν σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, πράγμα που, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά το Σεπτέμβριο του 2015 κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός υπέρ της πολυεθνικής εταιρίας, αν και διαπιστώθηκε ότι οι τιμές που προσέφερε ήταν μεγαλύτερες από εκείνες του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Τιμών.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας, κατόπιν καταγγελιών ανταγωνιστών. Η ζημία για το δημόσιο αποτιμάται σε 251.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»

Από την περασμένη Δευτέρα έως και απόψε (18/4) το «Ολύμπιον» δονείται από μουσικές και ήχους που ξεσηκώνουν τους θεατές οι οποίοι...

Ολοκληρώνεται απόψε στο «Ολύμπιον» το #SKGLIVE! MUSIC FEST – «Ζωντανεύουμε τη δημιουργία»