Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Βιωματικό σεμινάριο στο Ολυμπιακό Μουσείο

Για την ανάδειξη της παιδαγωγικής διάστασης του Ολυμπιακού πνεύματος και των αξιών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας - Αλλά και υπογραφή μνημονίου με το υπουργείο Παιδείας

Το Ολυμπιακό Μουσείο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, μας καλούν στο Επιμορφωτικό-Βιωματικό Σεμινάριο, με τίτλο: «Ολυμπισμός και Αξίες: Προσεγγίζοντας την Ειρήνη», που διοργανώνουν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 16.30, με σκοπό την ανάδειξη της παιδαγωγικής διάστασης του Ολυμπιακού πνεύματος και των αξιών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του Ολυμπιακού Μουσείου για τη διάχυση του Ολυμπιακού ιδεώδους, υπό την αιγίδα της Unesco, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, θα γίνει παρουσίαση του καταλυτικής σημασίας ρόλου των αξιών του Ολυμπισμού στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας, ειδικά σε θέματα διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, καθώς και επιμόρφωση σε πρακτικές διαθεματικής προσέγγισης των εννοιών ''Ολυμπιακές αξίες'' και ''Ολυμπιακή Εκεχειρία'', ως εργαλείων ''Ειρήνης'' μέσα από τα μουσειακά αντικείμενα, τη σύγχρονη μουσειοπαιδαγωγική, εικαστικές και μουσικοκινητικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συμμετέχουν με εισηγήσεις εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Μουσείου, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Γραφείου Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε.Δυτ.Θεσσαλονίκης και άλλοι ομιλητές. Η επιμόρφωση στις βιωματικές δραστηριότητες θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου, σε συνεργασία με Εικαστικούς, Ακαδημαικούς και Εκπαιδευτικούς.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco κ.Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, και η Αντιπεριφερειάρχης Κ.Μ.- Χρυσή Ολυμπιονίκης 1992.κ.Βούλα Πατουλίδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας, μεταξύ του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Ολυμπιακού Μουσείου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και θα αποτελέσει την αφετηρία για το σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων και σχεδίων εργασίας, με μαθητές Α'βάθμιας και Β'βάθμιας βαθμίδας.

Οι εκπαιδευτικοί  που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση μέχρι και την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο
Το 8ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Γιάννης Ρίτσος. Ο Ποιητής της Ρωμιοσύνης» επέστρεψε στο σπίτι του, στην Πόλη και στο Ζωγράφειο
Μεγάλο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας για το Γιάννη Ρίτσο