Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χωρίς τέλος ταλαιπωρία για ταυτότητες με ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – Τι λέει ο υπουργός

Τι απαντά ο υπουργός κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Φωκά

Δεν πρόκειται να μπει άμεσα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να προχωρήσουν στην έκδοση διαβατηρίου και είχαν την ατυχία να αναγράφεται στην ταυτότητα τους συντετμημένα και όχι ολογράφως ο τόπος γέννησης τους (για παράδειγμα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ αντί για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ). 

Όπως απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο κ. Φωκάς, «η ύπαρξη περιπτώσεων διαπίστωσης τυχόν λαθών σε παλαιά έντυπα δελτίων ταυτότητας, λόγω σύντμησης ή αποκοπής στοιχείων, δημιουργεί την υποχρέωση σύστασης στους κατόχους τους να προβούν στην αντικατάσταση αυτών και στον εφοδιασμό τους με νέα, αντίστοιχα». Στη συνέχεια μάλιστα της απάντησης ο κ. Τόσκας ξεκαθαρίζει με σαφήνεια πως «από τη στιγμή που το διαβατήριο αποτελεί σημαντικό έγγραφο ασφαλείας το οποίο επιτρέπει, μεταξύ άλλων, στον κάτοχο του τη μετακίνηση εκτός της χώρας διαμονής του, αποδεικνυόμενης, μέσω αυτού, της ορθότητας των στοιχείων του, δεν είναι νομικά εφικτό τα προβλεπόμενα στοιχεία που μεταφέρονται από το δελτίο ταυτότητας στο διαβατήριο να παρουσιάζουν έστω και την ελάχιστη διαφορά».

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς σημειώνει τα εξής: «Μόλις χτες Τρίτη 14/2, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωνε στο Πρακτορείο FM 104,9 πως αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα διαταγή για τη διαχείριση του ζητήματος προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Προφανώς υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας… Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι και ελπίζω να βρεθεί άμεσα μια λύση που θα εξυπηρετεί τους πολίτες αλλά και τους αστυνομικούς, που σπαταλούν εργατοώρες στα γραφεία αντί να είναι σε μάχιμες υπηρεσίες, στο δρόμο».

Όπως διαφαίνεται από την απάντηση του υπουργού δεν προβλέπεται κάποια λύση, παρά μόνο η αλλαγή για τους… άτυχους που έχουν στην ταυτότητα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ αντί για Θεσσαλονίκη (δείτε ΕΔΩ την απάντηση του κ. Τόσκα). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ