Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 30 πρωταθλήτριες στην ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών

Οι επιχειρήσεις θα βραβευτούν από το δήμο Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση βράβευσης των επιχειρήσεων που ανακηρύχθηκαν «Πρωταθλητές της Ανακύκλωσης Γυάλινων Συσκευασιών», διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στις 18.00, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου.

Το τελευταίο εξάμηνο του 2016, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, μπαρ) της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την προσπάθεια ανακύκλωσης, συμμετέχοντας ενεργά και συστηματικά. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΑΑ, αξιολόγησε τις ποσότητες που συγκεντρώθηκαν σε μπλε κώδωνες του Δήμου Θεσσαλονίκης και βραβεύει τους 30 πρώτους.

«Η ανακύκλωση είναι μία καθημερινή πράξη για το μέλλον μας και για το περιβάλλον. Παράλληλα με το πρόγραμμα του μπλε κάδου αναπτύσσεται και το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών στον μπλε κώδωνα» δηλώνει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και συμπληρώνει: «καθημερινά στις επιχειρήσεις εστίασης απορρίπτονται μεγάλες ποσότητες συσκευασιών, οι οποίες αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, μπορούν να βρεθούν στο μπλε κώδωνα και με την κατάλληλη επεξεργασία να αξιοποιηθούν και να γίνουν νέα προϊόντα, ώστε να εξοικονομηθούν φυσικοί πόροι και ενέργεια».

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι:

•          Σωκράτης Φάμελος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

•          Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

•          Θανάσης Παππάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης

•          Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με ΟΤΑ της ΕΕΑΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη