Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξύλο και τραυματίας στο σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Συμπλοκή στην αυλή του σχολείου

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ νεαρός άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής, που σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ ο τραυματίας φέρει κακώσεις στο πρόσωπο.

Πρόκειται για μέλος της ομάδας "Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών", που βρισκόταν από νωρίς το μεσημέρι έξω από το σχολείο, αντιδρώντας στη φοίτηση των παιδιών προσφύγων. Στον ίδιο χώρο είχαν συγκεντρωθεί και μέλη αντιρατσιστικής κίνησης, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να αποτρέψουν συμπλοκή μεταξύ των δύο ομάδων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση των παιδιών που φοιτούν στη συγκεκριμένη δομή εκπαίδευσης προσφύγων. Ο συγκεκριμένος πέρασε εντός της αυλής του σχολείου και τον ακολούθησαν αντιεξουσιαστές. Μετά και την παραλαβή του τραυματία από το ασθενοφόρο τα μέλη και των δύο ομάδων αποχώρησαν από την περιοχή του σχολείου.

Νωρίτερα μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης» είχαν προπηλακίσει άγρια την δημοσιογράφο κα. Ελένη Ιατρού (δείτε ΕΔΩ το βίντεο). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ