Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δάνειο για έργα – Σχέδιο για νέα πεζοδρόμηση έως την Λ. Νίκης!

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή δάνειο από την ΕΤΕπ για νέα έργα

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης η σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους 20 εκατ. ευρώ μεταξύ του δήμου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), με στόχο την υλοποίηση έργων, τα οποία η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη φιλοδοξεί πως θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης. Η ΕΤΕπ έχει προχωρήσει στην προέγκριση δανείου έως και 50 εκατ. ευρώ για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο δήμαρχος φαίνεται πως έχει κατασταλάξει ότι το ποσό που κρίνεται απαραίτητο για τα έργα θα είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ. Το ποσό θα εκταμιευτεί σε τέσσερις δόσεις των 5 εκατ. ευρώ.

Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης, εξέφρασε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα ήρθε προς συζήτηση χωρίς έγκαιρη ενημέρωση και αποχώρησε. «Τέτοιοι αιφνιδιασμοί δεν περνάνε. Πόσο μάλλον σε θέματα που απαιτούν έγκαιρη ενημέρωση και διαβούλευση. Ραντεβού στο δημοτικό συμβούλιο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη των «Εντάξει».

Μεταξύ των έργων που επιθυμεί η διοίκηση να υλοποιηθούν με τα χρήματα του δανείου είναι

  • η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας,
  • η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων,
  • η επέκταση της παλιάς παραλίας,
  • καθώς και η πεζοδρόμηση του άξονα της Αγίας Σοφίας από την οδό Τσιμισκή έως και τη Λεωφόρο Νίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης τις επόμενες ημέρες σκοπεύει να ενημερώσει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τη λίστα των έργων που θα γίνουν μέσω του δανείου, ενώ στη συνέχεια το θέμα θα τεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ