Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ποια ήταν η αιτία για τον πυροβολισμό - Η επίσημη ανακοίνωση

Ηλικιωμένος πυροβόλησε γνωστό δικηγόρο

Η δυσαρέσκεια 76χρονου για την δικαστική έκβαση που είχε αστική υπόθεση την οποία χειρίστηκε ο 45χρονος δικηγόρος του, κ. Άδωνις Κουλιούφας (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) φαίνεται πως ήταν η αιτία για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο ηλικιωμένος, σύμφωνα με μαρτυρίες, εισέβαλε ως «μαινόμενος ταύρος» στο γραφείο του 45χρονου, όπου - σύμφωνα με την Αστυνομία - τον πυροβόλησε τρεις φορές με περίστροφο, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, το μηρό και το χέρι του.

Αμέσως μετά την πράξη του, ο 76χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία, την ίδια ώρα που ο τραυματισμένος δικηγόρος διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται αφού πρώτα υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Σε βάρος του δράστη σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με την οποία αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Για το ζήτημα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση η ΕΛΑΣ όπου και αναφέρει: «Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα (23-02-2017), 76χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα νωρίτερα  την ίδια ημέρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο 76χρονος, μετέβη σε γραφείο το οποίο διατηρεί ο 45χρονος δικηγόρος του στο κέντρο της πόλης, όπου έπειτα από λογομαχία σχετικά με τον χειρισμό υπόθεσής του, έβαλλε εναντίον του (3) φορές με πυροβόλο όπλο (περίστροφο), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, στο δεξί χέρι και στον μηρό.

Ο παθών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά την πράξη του ο 76χρονος, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου ανήγγειλε το περιστατικό και παρέδωσε ένα εξάσφαιρο περίστροφο με τέσσερα φυσίγγια εντός του βυκίου, οπότε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και (27) φυσίγγια, τα οποία δεν κατείχε νόμιμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ