Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Από πρωί σήμερα γιαουρτομαχίες, τζερτζελέματα και καρναβαλικές παρελάσεις!

Κορύφωση των καρναβαλιών σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Στο δήμο Χαλκηδόνας, η μέρα ξεκινά με καρναβαλικό πάρτι στις 10:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι γιαουρτομαχίες. Πρόκειται για εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας.

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χορτιάτη «Αφανός» σε συνεργασία με τον σύλλογο Γυναικών Χορτιάτη διοργανώνουν σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 τα 6α Χορτιατινά ΤΖΕΡΤΖΕΛΕΜΑΤΑ.

Μια αποκριάτικη παρέλαση με πολύ χορό, μουσική από τα χάλκινα, μασκέ ενδυμασίες, σουβλάκια, δωρεάν κρασί και τρελό ξεφάντωμα, ενώ θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά. Με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων και των σχολείων της περιοχής.

Με αφετηρία την πρώτη βρύση του χωριού (Πουλτοκήπου) στις 11:00 το πρωί και κατάληξη στο γυμνάσιο (Πέτρινο).

Στο Δήμο Παύλου Μελά

Στην Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11.00

Καρναβαλική παρέλαση στους δρόμους της πόλης με αφετηρία το Σινέ Τζένη Καρέζη, συνέχεια στις οδούς Μαυρομιχάλη, Αγνώστου Στρατιώτη μέχρι και το Τρίγωνο της Πολίχνης.

Δήμος Θέρμης

Ένας άλλος παραδοσιακός γάμος “γίνεται” στο πανέμορφο σκηνικό της Πλατείας της Περιστεράς την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου στις 11:30 με εδέσματα και κρασάκι για όλους.Την ίδια μέρα στον Τρίλοφο, στο πάρκο “Στεφανια” στις 11:00, “στήνεται” καρναβαλίστικο γλέντι με σαρακοστιανά, φασολάδα και χορό υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας .

Στο Δήμο Λαγκαδά

Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην πόλη του Λαγκαδά, σε συνεργασία του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά και της ΔΗΚΕΛ. Με τη συμμετοχή των επαγγελματιών και πολλών πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας, 14 ομάδες καρναβαλιστών θα παρελάσουν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ίδια ημέρα στις 12:00, ο Σοχός μάς προσκαλεί στην «ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΑΜΟΥ». Το απόγευμα ακολουθεί αποκριάτικο γλέντι με την ορχήστρα “Κρουστόφωνο” στους δρόμους γύρω από την πλατεία. Και φέτος το δρώμενο των Κουδουνοφόρων εξελίσσεται στον Σοχό. Ντυμένοι με στολές που φτιάχνονται από δέρματα ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια, οι αθυρόστομοι κουδουνοφόροι καρναβαλιστές χορεύουν και τραγουδούν, συμπαρασύροντας κατοίκους και επισκέπτες.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις σήμερα Κυριακή και στην Όσσα με τη «ΒΙΣΟΚ΄ΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ». Από τις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική από το Σύλλογο Οσσαίων “Η Αγία Κυράννα” και το Τοπικό Συμβούλιο Όσσας στο χώρο του Συλλόγου. Θα ακολουθήσει η αναβίωση του εθίμου «ΠΡΟΣΤΑΒΑΝΙ» (έθιμο της συγχώρεσης με την προσφορά πορτοκαλιών) και το άναμμα της «Σίρνιτσας» (κλαδαριά από πουρνάρια) ξορκίζοντας κάθε κακό.

Στο δήμο Βόλβης τη σκυτάλη παίρνει σήμερα το καρναβάλι του Σταυρού με ομάδες καρναβαλιστών να γεμίζουν τους κεντρικούς δρόμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ