Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό το Καπάνι για 8 ώρες με εδέσματα και ολόφρεσκα θαλασσινά!

Ανοιχτή θα είναι αύριο η παραδοσιακή αγορά στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανοικτό θα είναι αύριο, Καθαρά Δευτέρα, το Καπάνι, η παραδοσιακή αγορά στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις 06:00 το πρωί έως τις 14:00, προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν όλα τα νηστίσιμα εδέσματα και τα ολόφρεσκα θαλασσινά που επιβάλλει το έθιμο για το σαρακοστιανό τραπέζι.

“Ανοίγουμε την αγορά μας την Καθαρά Δευτέρα γιατί είναι πάρα πολλοί αυτοί που έρχονται τελευταία στιγμή για να αγοράσουν τα θαλασσινά” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου - ΣΕΠΙΚ, Χρήστος Νικολόπουλος.

“Οσοι αγαπούν και επιλέγουν για το σαρακοστιανό τραπέζι όστρακα και αλιεύματα, έρχονται νωρίς το πρωί της Δευτέρας, γιατί έτσι εξασφαλίζουν ότι όλα όσα θα αγοράσουν είναι ολόφρεσκα” σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνοντας ότι “ειδικά τα όστρακα, γυαλιστερές, κυδώνια πρέπει να είναι ζωντανά. Παραδοσιακά, το πρωί της Κ. Δευτέρας οι καταναλωτές είναι περισσότεροι από τις προηγούμενες μέρες”.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο πήγε πολύ καλά την Παρασκευή και το Σάββατο. “Τις δύο τελευταίες μέρες η κίνηση ήταν ικανοποιητική, κινήθηκε στα περσινά επίπεδα. Υπήρχε μία μείωση περίπου 4% σε σύγκριση με πέρυσι στις τιμές των προϊόντων, οι καταναλωτές ήταν λίγο “σφιγμένοι”. Αν δεν έχεις άνεση και πιο φθηνό να είναι ένα προϊόν, δυσκολεύεσαι. Αλλά πήγαμε καλά” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου “είναι σημαντικό ότι οι Θεσσαλονικείς προτιμούν την παραδοσιακή αγορά της πόλης αν και η πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης. Είμαστε χρόνια εδώ, οι καταναλωτές μας γνωρίζουν ως επαγγελματίες και μας εμπιστεύονται”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ