Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επέκταση παλιάς παραλίας και άλλα έργα με τα 20εκ δάνειο του δήμου

Επέκταση της παλιάς παραλίας από τον Λευκό Πύργο μέχρι το λιμάνι, υπογειοποίηση των κάδων απορριμάτων, ανάλαση της πλατείας Ελευθερίας και πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας από την Τσιμισκή μέχρι την Λεωφόρο Νίκης μεταξύ των έργων

Στους "ρυθμούς" της σύναψης δανειακής σύμβασης, ύψους 20 εκατ. ευρώ, στην οποία επιθυμεί να προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με στόχο την υλοποίηση έργων στην πόλη θα κινηθεί η προσεχής συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έχει οριστεί για την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε για τους όρους του δανείου τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη διάρκεια συνάντησης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο δημαρχείο, από την οποία απουσίαζε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, εκφράζοντας τις ενστάσεις του.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το δάνειο από την ΕΤΕπ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ως “προίκα για την επόμενη διοίκηση” υποστηρίζοντας πως μ’ αυτά τα χρήματα μπορούν να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην πόλη. Επίσης, τόνισε πως από τον ενδεικτικό πίνακα των έντεκα έργων αρκετά “είναι ώριμα και μπορούν να αναβαθμίσουν τη Θεσσαλονίκη”.

Ο κ.Καλαφάτης από την πλευρά του -αφού μίλησε για συνάντηση “παρωδία”- έδωσε "ραντεβού" για τη συνέχεια του θέματος στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Εξέφρασε, όμως, ενστάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να γίνει ειδική συνεδρίαση για το ζήτημα του δανείου και όχι να οριστεί - όπως είπε - ως 44ο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Η σύναψη δανειακής σύμβασης ύψους 20 εκατ. Ευρώ μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή και έρχεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Η σκέψη για το δανεισμό από την ΕΤΕπ ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 με την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, να στηρίζει τη χρησιμότητα ενός τέτοιου δανείου και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να ελέγχουν τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και να δίνουν την προέγκριση.

Σημειώνεται πως μεταξύ των έργων που επιθυμεί η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη να υλοποιηθούν με τα 20 εκατ. ευρώ είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, η υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, η επέκταση της παλιάς παραλίας, καθώς και η πεζοδρόμηση του άξονα της Αγίας Σοφίας από την οδό Τσιμισκή έως και τη Λεωφόρο Νίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάκληση για επικίνδυνο προϊόν από ράφια καταστημάτων – Μπορεί να εκραγεί (ΦΩΤΟ)
Ανάκληση για επικίνδυνο power bank καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ανάφλεξής του – Τι πρέπει να ξέρουν οι καταναλωτές
Ανάκληση για επικίνδυνο προϊόν από ράφια καταστημάτων – Μπορεί να εκραγεί (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: Δρομολογείται το νέο Ογκολογικό – Παραχωρήθηκαν 150 στρέμματα
Υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση της έκτασης του πρώην στρατοπέδου «Καρατάσιου Α΄», για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου
Θεσσαλονίκη: Δρομολογείται το νέο Ογκολογικό – Παραχωρήθηκαν 150 στρέμματα
Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν με κλεμμένα κλιματιστικά από εγκαταλειμμένο κτήριο
Συνολικά τρεις συλλήψεις από την αστυνομία για κλοπές – Συνελήφθη και 42χρονος που έκλεψε τσάντες από κατάστημα
Θεσσαλονίκη: Πιάστηκαν με κλεμμένα κλιματιστικά από εγκαταλειμμένο κτήριο