Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυτά είναι τα νέα προεδρεία σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Νέα προεδρεία εξελέγησαν χθες στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης

Νέα προεδρεία εξελέγησαν στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μετά τις σημερινές δημαιρεσίες, με εξαίρεση το δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, εκεί όπου οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή. Μετά το δήμο Θεσσαλονίκης που εξέλεξε το μεσημέρι τρεις γυναίκες στο προεδρείο, την Καλυψώ Γούλα, τη Σωσώ Αδαμίδου - Γκιουλέκα και τη Ρία Καλφακάκου, γένους θηλυκού θα είναι και το προεδρείο στο δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Συγκεκριμένα, στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου πρόεδρος επανελεξέγη η Δροσιά Δημητρίου. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγεί αντιπρόεδρος καθώς ο Αλέξανδρος Μανδαλιανός, από τη μείζονα αντιπολίτευση, δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους σε καμία από τις τρεις ψηφοφορίες, με αποτέλεσμα οι εκλογές να επαναληφθούν και πάλι την Κυριακή 12 Μαρτίου. 

Αντίθετα, με τρεις γυναίκες στο προεδρείο θα συνεχίσει τα επόμενα δυόμισι χρόνια ο δήμος Νεάπολης - Συκεών. Πρόεδρος εξελέγη η Παρασκευή (Παρή) Γενίτσαρη, αντιπρόεδρος από τη μείζονα αντιπολίτευση η Μαρία Λυκουριώτη και γραμματέας από την ελάσσονα η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο δήμο Καλαμαριάς επανεξελέγη πρόεδρος ο Γιώργος Τελίδης, αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Μανώλης Λαμτζίδης και γραμματέας ο Στέλιος Ματσαρίδης.

Στο δήμο Λαγκαδά νέα πρόεδρος αναλαμβάνει η Ελπινίκη Ανδρεάδου, αντιπρόεδρος εκλέχτηκε η Ελισάβετ Κοτσώνη και γραμματέας ο Γιώργος Κούκος.

Στο δήμο Θέρμης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Θόδωρος Γκουστίλης, αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος και γραμματέας ο Κώστας Τιτέλης.

Στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη πρόεδρος επανεξελέγη ο Μιχάλης Γεράνης, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου, ύστερα από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης, εκλέχτηκε η Χαρίκλεια Αποστολίδου. Στη θέση του γενικού γραμματέα αναδείχτηκε ύστερα από πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο Νίκος Καρίκας.

Στο δήμο Δέλτα, επανεξελέγη πρόεδρος η Μαριάνθη Δημοπούλου. Στη θέση του αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο Τριαντάφυλλος Κουρόγλου και στη θέση της γραμματέως η Νικολέτα Πάντη.

Ο Ευρυσθένης Κοσκινάς επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Χαλκηδόνας, ενώ από την πλειοψηφούσα παράταξη είναι και ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Μεντεσίδης, καθώς η μείζονα αντιπολίτευση δεν θέλησε να υποδείξει υποψήφιο. Γραμματέας εκλέχτηκε ο Δημήτρης Δεμερτζής.

Στο δήμο Θερμαϊκού, πρόεδρος επανεξελέγη ο Σπύρος Αδαμίδης, αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Νίκος Παράσχος και γραμματέας ο Νίκος Μπαλάφας.

Στο δήμο Βόλβης ο Νίκος Θωμάς επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Τηλέμαχος Βακουφάρης και γραμματέας ο Κώστας Μουρατίδης.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου, πρόεδρος εκλέχτηκε ο Θεόφιλος Σημαιοφορίδης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Παρισόπουλος και γραμματέας ο Γιώργος Παραπανήσιος.

Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης εξελέγη πρόεδρος ο Αλέξανδρος Κουσενίδης, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Κυριλλίδης και γραμματέας ο Γιώργος Καζαντζίδης.

Στο δήμο Παύλου Μελά ο Αθανάσιος Κίκης εκλέχτηκε πρόεδρος, ενώ επανεξελέγησαν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Λαλές και γραμματέας η Ελένη Χαριζάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ