Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πουλούσε γάλα σε… μπουκάλια νερού, σε λαϊκή αγορά (ΦΩΤΟ)

Επιχείρηση – σκούπα στη Νικόπολη από την ΠΚΜ

Επιχείρηση – σκούπα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (16/3), στη λαϊκή αγορά της Νικόπολης από ελεγκτές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και υπαλλήλους του Δήμου Παύλου Μελά, για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση παράνομων πωλητών.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία έγινε στις 9 το πρωί και διήρκεσε μέχρι τις 11, ξηλώθηκαν περίπου 15 πάγκοι παράνομοι στις παρυφές της λαϊκής αγοράς, ένας εντός της λαϊκής αγοράς από τον οποίο κατασχέθηκαν τα εμπορεύματα (κάλτσες, ρούχα κτλ.), ενώ εντοπίστηκε και ένας πωλητής χωρίς άδεια να διαθέτει γάλα σε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού του 1,5 lt. Στον τελευταίο επιβλήθηκε άμεσα πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ κινήθηκε εναντίον του και η διαδικασία του αυτόφωρου.

Επίσης, σε φορτηγάκι ιδιοκτησίας του είχε σε ψυγειάκια μποτίλιες λαδιού των 5 lt στις οποίες είχε επίσης γάλα και τις οποίες διατηρούσε σε χαμηλή θερμοκρασία με παγωμένο νερό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, στη Νικόπολη δραστηριοποιούνται 100-120 παράνομοι πωλητές, ενώ είναι η δεύτερη επιχείρηση – σκούπα της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη λαϊκή.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας: «Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στην παρανομία στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Στη λαϊκή της Νικόπολης, όπου το φαινόμενο είναι εκτεταμένο, επεμβαίνουμε για δεύτερη φορά. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ελέγχους σε όλες τις λαϊκές, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των νόμιμων παραγωγών και εμπόρων και πως οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται ώστε να μην επιστρέφουν οι παραβάτες στους ίδιους χώρους. Στόχος είναι η προστασία των νόμιμων εμπόρων και παραγωγών, η εύρυθμη επιτέλους λειτουργία των λαϊκών αγορών, αλλά και η προστασία των καταστηματαρχών του στεγασμένου εμπορίου, στις περιοχές όπου γίνονται οι λαϊκές και πλήττονται σε μεγάλο βαθμό. Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουν οι παράνομοι ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους είναι η απομάκρυνσή τους και η κατάσχεση και στη συνέχεια καταστροφή των προϊόντων τους. Ήδη έχουμε αποτελέσματα».

Δείτε φωτογραφίας από την επιχείρηση – σκούπα της ΠΚΜ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ