Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Οι εταιρείες που φέρνουν «έξυπνη» στάθμευση στο κέντρο (ΦΩΤΟ)

Αλλάζουν όλα στο πάρκινγκ στο κέντρο

Η ένωση εταιρειών Intrakat και Intrasoft International σε συνεργασία με την Park Pal αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν και να λειτουργήσουν ένα σύγχρονο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα τριών Δημοτικών Κοινοτήτων (Α', Γ', Ε') του Δήμου Θεσσαλονίκης (δείτε ΕΔΩ τι αλλάζει για το πάρκινγκ στο κέντρο).

 Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα απαρτίζεται από 1.987 βραχυχρόνιες θέσεις επισκεπτών και 6.054 αποκλειστικές θέσεις κατοίκων.

Το συγκεκριμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης αποτελεί την πιο προηγμένη και ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση στην Ευρώπη με online διασύνδεση λειτουργιών - υπηρεσιών – ελέγχου – πληροφόρησης κοινού, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Είναι φιλικό προς το χρήστη, πλήρως ηλεκτρονικό (δεν απαιτεί χρήση χαρτιού), με πολλές επιλογές στον τρόπο στάθμευσης (μέσω φωνητικής κλήσης, sms, internet, app, pos) και πολλές δυνατότητες πληρωμής, ενώ επιτρέπει τη χρέωση ανά λεπτό στη στάθμευση με τη χρήση τηλέφωνου (κλήση, sms, app).

Η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια πέντε ετών και αφορά στη διαχείριση του χώρου και τη λειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ ο έλεγχος νομιμότητας παραμένει στα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Η έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται να ξεκινήσει σε πέντε μήνες.

Δείτε σε φωτογραφίες την παρουσίαση που έγινε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ή κατεβάστε ΕΔΩ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί