Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το «λουκέτο» παραμένει στο Ποσειδώνιο – Τι γίνεται με τα έργα

Έντονη ανησυχία πως το Ποσειδώνιο θα μείνει κλειστό

Την έντονη ανησυχία του πως το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό και δεν θα παραδοθεί την προγραμματισμένη ημερομηνία εκφράζει στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 fm” ο ομοσπονδιακός προπονητής και επιστημονικός συνεργάτης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), Τάσος Παπαδόπουλος.

Όπως υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής ενώ εκπνέουν οι οκτώ μήνες για την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του κολυμβητηρίου όχι μόνο δεν έχει επιτευχθεί η αντικατάσταση των εγκαταστάσεων αλλά έχει αφαιρεθεί και όλος ο προηγούμενος εξοπλισμός, ενώ ο εργολάβος έχει παραιτηθεί. “Οι 8 μήνες εκπνέουν μεθαύριο και τελικά το μόνο που έγινε είναι να καταστρέψουν τις υφιστάμενες υποδομές. Και να θέλουμε τώρα να το ανοίξουμε δεν μπορούμε. Ο εργολάβος παραιτήθηκε. Μας είπε ο ίδιος δεν πληρώθηκε κάποια τιμολόγια και έκανε παύση εργασιών και περιμένει τώρα από τη Γενική Γραμματεία” σχολιάζει ο κ. Παπαδόπουλος.

“Το κολυμβητήριο έχει κλείσει από τον περασμένο Αύγουστο. Μετά από διαγωνισμό υπήρξε ανάδοχος για την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση” αναφέρει ο ομοσπονδιακός προπονητής, “ανέλαβε να αλλάξει όλο το μηχανοστάσιο, σωλήνες και θέρμανση. Ο εργολάβος άρχισε να βγάζει τα παλιά ανταλλακτικά, τα εκποίησε, όπως όριζε η σύμβαση και σταμάτησε. Έχει απλά ξηλωθεί ο παλιός εξοπλισμός.” λέει χαρακτηριστικά ο Τάσος Παπαδόπουλος.

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας εκτιμά πως το μεγαλύτερο κολυμβητικό κέντρο στη Θεσαλονίκη, τόπος προπόνησης 20.000 ατόμων την ημέρα θα παραμείνει παροπλισμένο και εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για τη δέσμευση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι αυτό θα παραδοθεί στους αθλητές την 1η Απριλίου.

“Τώρα περιμένουμε ένα θαύμα. Ο εργολάβος δεν έχει εμφανιστεί, η Γενική Γραμματεία υπόσχεται ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Αναμένουμε μία επίσημη απάντηση” σχολιάζει ο ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης ο οποίος επισημαίνει ότι χιλιάδες μαθητές και αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό αναγκάζονται να συνωστίζονται στο Εθνικό κολυμβητήριο.

“Αυτή τη στιγμή, μέχρι να βρεθεί λύση οι προπονήσεις γίνονται στο Εθνικό κολυμβητήριο Βέβαια έχει μεταφερθεί εκεί μεγάλος φόρτος. Οι αθλητές έχουν χάσει το 66% του χώρου για προπονήσεις, επίσης 20.000 μαθητές στοιβάζονται να πάρουν σειρά για να μπουν στο Εθνικό”. 'Οπως εκτιμά ο Τάσος Παπαδόπουλος στο χρόνο που απομένει για την παράδοση του Ποσειδωνίου είναι σχεδόν αδύνατο να ολοκληρωθεί η ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση των του κτηρίου.

“Κάθε εβδομάδα μας λένε μην ανησυχούμε . Η εγκατάσταση ενός νέου μηχανολογικού εξοπλισμού χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 με δύο μήνες, κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορεί να γίνει μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή και επιστημονικό συνεργάτη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αθλητικοί παράγοντες και αθλητές έχουν προγραμματίσει, για την !η Απριλίου, αγώνες με αίτημα να ανοίξει το Ποσειδώνιο (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ