Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία πίσω από την εξαφάνιση επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη;

Τι αναφέρει ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας

Την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας και δολοφονίας πίσω από την εξαφάνιση γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης εξετάζει ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας, αναφέροντας πως πλέον η υπόθεση θα μεταφερθεί στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της ΕΛΑΣ.

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε ένα βράδυ καθώς έφευγε από την εργασία του. Όπως δηλώνει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλυ, ο Νίκος Διαλυνάς, νομικός εκπρόσωπος που όρισαν τα αδέλφια  του 59χρονου Δημήτρη Γραικού,  ο  φάκελος της υπόθεσης σύντομα θα μεταφερθεί από το τμήμα αναζητήσεων στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής.

«Άμεσα θα υποβάλλουμε μήνυση για ανθρωποκτονία. Μετά από τόσους μήνες δεν συζητιέται πια θέμα εξαφάνισης. Αν ήταν ατύχημα θα είχε φανεί. Ούτε προκύπτει να έχει βγει ο Γραικός από τη χώρα, ούτε έχει βρεθεί το αυτοκίνητο του» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις έρευνες ανέφερε: «Η αστυνομία ξεκαθάρισε πως δεν θα ψάξει στο ποτάμι, επομένως θα το κάνουμε εμείς. Πιθανότατα εκεί να έχουν εξαφανίσει άνθρωπο και αυτοκίνητο».

Οι νέες έρευνες θα επικεντρωθούν στην παραποτάμια περιοχή του Αξιού και του Λουδία, σε σημεία που δεν έχουν ακόμα ψαχτεί και περιλαμβάνουν τον βυθό των ποταμιών που θα σαρωθούν με ειδικό εξοπλισμό, σε μια μεγάλη ακτίνα.

Ήδη η περιοχή έχει χαρτογραφηθεί από τους ειδικούς.

«Εδώ φάνηκε το τελευταίο στίγμα του…»

Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε τις νέες έρευνες που πραγματοποιούνται για τον 59χρονο επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Δημήτρη Γραικό με πρωτοβουλία των αδελφών του.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής βρέθηκε μαζί με τον δικηγόρο τους Νίκου Διαλυνά και  τον πρόεδρο του συλλόγου Εθελοντών Ο.Φ.Κ.Α.Θ  Χρήστο  Ράμο,  σε εργοστάσιο ζωοτροφών στην περιοχή της Χαλάστρας. Η κάμερα ασφαλείας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων είχε καταγράψει το τελευταίο στίγμα του Δημήτρη Γραικού, πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί.

Όπως εξήγησε υπεύθυνος  των εγκαταστάσεων, ο δρόμος αυτός οδηγεί στη Σίνδο,  στην βιομηχανική ζώνη της περιοχής με τα πολλά εργοστάσια και σε έναν άλλο δρόμο που κατευθύνεται προς τον Άγιο Αθανάσιο. Αναφέρθηκε στα σενάρια που ακούγονται, πως ο επιχειρηματίας πιθανά να  βρίσκεται  με το αυτοκίνητο  του στον Αξιό ποταμό.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που ερευνά την υπόθεση της εξαφάνισης του Γραικού,  πέρασε από τις εγκαταστάσεις αρκετές φορές για να εξετάσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Έρευνες στον Αξιό

Στην πορεία της έρευνας το «Τούνελ» βρέθηκε στο Δέλτα του Αξιού ποταμού και κατέγραψε την έναρξη του νέου κύκλου ερευνών που άνοιξαν τα αδέλφια του αγνοούμενου επιχειρηματία.

Όπως είπαν οι εθελοντές ερευνητές,  μέχρι στιγμής έχουν ψάξει σε όλα τα προσβάσιμα σημεία και σε μικρά παραποταμάκια και τώρα απομένουν να ερευνηθούν ο Αξιός ποταμός και ο Λουδίας. Οι καιρικές συνθήκες δεν διευκολύνουν τους εθελοντές,  καθώς το ποτάμι είναι βαθύ και το νερό λόγω εποχής είναι ακόμα σε υψηλή στάθμη.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε και να βοηθήσουμε ώστε να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο έμπειρος δύτης που θα συμμετάσχει στις έρευνες. Ανέφερε πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες με κυριότερη την μηδαμινή ορατότητα μέσα στο ποτάμι λόγω της λάσπης, ενώ το βάθος που φτάνει στα έξι μέτρα, είναι ικανό να «θάψει» ένα αυτοκίνητο.

Με τη βοήθεια φουσκωτού οι εθελοντές θα χρησιμοποιήσουν ένα δίχτυ που θα απλώσουν στο πλάτος του ποταμού που φτάνει τα εβδομήντα μέτρα. Με αυτό θα επιχειρήσουν να σαρώσουν τον βυθό αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία,  αφού χρειάζεται περίπου μία ώρα για  πέντε μέτρα σαρώματος.

Ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης,  χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILYX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου από την περιοχή της Χαλάστρας όταν έφυγε από τα σφαγεία.

Πληροφορίες: anikolouli.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί