Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: "Λίφτινγκ" σε Αριστοτέλους, Ναυαρίνου και άλλες πλατείες!

Εργασίες και σε παιδικές χαρές για να γίνουν πιο ασφαλείς

"Λίφτινγκ" σε κεντρικές πλατείες όπως είναι η Αριστοτέλους, η Ναυαρίνου και η Αρχαία Αγορά, σε πεζοδρόμους, μεταξύ των οποίων η Δημητρίου Γούναρη, η Ροτόντα και η Ικτίνου, καθώς επίσης σε αθλητικούς χώρους, όπως το πάρκο της Νέας Ελβετίας, προγραμματίζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε πλατείες και πεζοδρόμους της πόλης, μετά από μελέτη της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων, σχεδιάζεται -μεταξύ άλλων- η αποκατάσταση των καθιζήσεων που έγιναν λόγω διέλευσης βαρέων οχημάτων και η αποκατάσταση κρασπέδων και ραμπών.

Εργασίες σε παιδικές χαρές του δήμου

Εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις παιδικές χαρές σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι χώροι να καταστούν πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο δελεαστικοί με καινούρια παιχνίδια. Σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντηρήσεων του Κεντρικού Δήμου, τα παλιά παιχνίδια θα αντικατασταθούν με νέα, τα οποία θα είναι πιο ασφαλή και ενδιαφέροντα, ενώ θα τοποθετηθούν και ειδικά δάπεδα για να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Τα καινούρια παιχνίδια θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας, όπως ορίζονται από τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ σε όσες παιδικές χαρές απαιτηθεί θα κατασκευαστούν νέες περιφράξεις. Θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων στους χώρους που παρουσιάζουν ελλείψεις, όπως επίσης βρύσες με πόσιμο νερό. Στα σχέδια είναι να δοθούν λύσεις σε όλες τις παιδικές χαρές για την εύκολη προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα μετά από χρόνια (VIDEO)
Στόχος μας είναι να είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση, δήλωσε – Τι είπε για την ακρίβεια και το θέμα του ντιμπέιτ
Ανδρουλάκης: Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα μετά από χρόνια (VIDEO)