Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: 21.000 συμμετοχές -ρεκόρ- στο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στο Μαραθώνιο αυτή την Κυριακή

Του Γιώργου Καλλίνη

Ξεπερνούν τις προσδοκίες των διοργανωτών του 12ου Μαραθώνιου Μέγας Αλέξανδρος οι φετινές συμμετοχές: Υπολογίζεται ότι πάνω από 21.000 πολίτες θα πάρουν μέρος στους φετινούς αγώνες δρόμου και στις παράλληλες εκδηλώσεις, ο οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού από τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα θα δώσουν το παρόν στην «πολυτιμότερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς», με στόχο όχι μόνο τις αθλητικές επιδόσεις αλλά και την ανάδειξη των ιστορικών αρχαιολογικών χώρων της Μακεδονίας. Ολόκληρο το Μαραθώνιο θα μεταδώσει με μια «μαραθώνια» μετάδοση η ΕΡΤ3 από τις 8 μέχρι τη μία το μεσημέρι, με στόχο να προβληθεί και η μαγευτική εικόνα της Βορείου Ελλάδας στους δέκτες μας.

Ο Μαραθώνιος θα αρχίσει το πρωί της Κυριακής (8π.μ.) στην Πέλλα και η καρό σημαία του τερματισμού θα πέσει στη Θεσσαλονίκη, στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παράλληλα με το Μαραθώνιο θα διεξαχθούν και ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος 10χλμ και 5 χλμ, αλλά και ο αγώνας 1χλμ μόνο για τους μαθητές Δημοτικών σχολείων. Επίσης, η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα ξεκινήσει από την Πέλλα το πρωί και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

«Ο μαραθώνιος δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός, είναι ένας θεσμός που κάθε χρόνο γίνεται καλύτερος. Στοχεύουμε στον θεματικό τουρισμό και θέλουμε να αναδείξουμε ξανά τη Θεσσαλονίκη ως “Αθλητομάνα”, προβάλλοντας τους Έλληνες αθλητές. Ειδικά ο νυχτερινός Μαραθώνιος είναι πλέον μια ελληνική ατραξιόν», δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στη σημερινή συνέντευκη τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σε χαιρετισμό του, μέσω βίντεο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν μαζικά στο Μαραθώνιο.

Ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, ζήτησε από τους πολίτες να σπάσουν κάθε ρεκόρ συμμετοχής φέτος: «Ο φετινός Μαραθώνιος θα είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή και όλοι πρέπει να πάρουν τις οικογένειες τους και να συμμετάσχουν γιατί έχουμε το καλύτερο αγωνιστικό πρόγραμμα από κάθε άλλη φορά». Αίσθηση προκάλεσε και ο εκπρόσωπος του δήμου Χαλκιδόνας Αλέξανδρος Μανάκης που περιέγραψε πολύ γλαφυρά την αντίδραση του κόσμου στους μαραθωνοδρόμους: «Στο Δήμο Χαλκηδόνας φιλοξενούμε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και αυτό μας χαροποιεί. Ο κόσμος ξεσηκώνεται για το Μαραθώνιο όπως σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Euro ή το Μουντιάλ. Γριούλες βγαίνουν στο δρόμο από το πρωί για να χαιρετίσουν τους δρομείς».  

Τέλος, ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης άδραξε την ευκαιρία να δώσει ένα μήνυμα αγώνα, ελπίδας και αγάπης: «Όλα μπορούμε μ τα καταφέρουμε όταν υπάρχει αγάπη. Ένα άτομο με αναπηρία μπορεί να παρευρεθεί παντού. Να μεταδώσουμε τη δύναμη του “μπορώ”».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ