Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μπάχαλο με τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ)

Τι αναφέρει ο αρχιτέκτονας Πρ. Νικηφορίδης

Ο Κήπος του Νερού με ομπρέλες κάτω από την πέργκολα, τραπεζοκαθίσματα με κλειστό το αναψυκτήριο, ψυγεία παγωτού και εικόνα μπάχαλου.

Την εικόνα αυτή φέρνει στο φως της δημοσιότητας ενάς από τους αρχιτέκτονες της Νέας Παραλίας, ο κ. Πρόδρομος Νικηφορίδης, ο οποίος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook «Θαυμάστε εικόνα Μπάχαλου στο κήπο του Νερού όπου λειτουργεί χώρος με τραπεζοκαθίσματα όπως προέβλεπε η μελέτη. Γιαυτό το λόγο σχεδιάσαμε και την πέργκολα, για να μην έχουμε ομπρέλες. Όταν άρχισαν τα τραπεζοκαθίσματα να επεκτείνονται και να σπέρνονται ομπρέλες θέσαμε το ερώτημα στην αρμόδια υπηρεσία. Η υπηρεσία ομολογεί ότι είναι δεδομένη η επιφάνεια, αυτή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι κάτω από την πέργκολα και βέβαια ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν και ομπρέλες. Ομπρέλες κάτω από την πέργκολα; Είναι προφανές αυτό που γίνεται και αυτό που θα γίνει εάν επιτραπούν εξωτερικά τραπεζοκαθίσματα στα υπόλοιπα αναψυκτήρια. Επίσης να τονίσω ότι το μπάχαλο που βλέπουμε υπάρχει και σε άλλο σημείο λόγω μεγέθους κατάληψης χώρου. Είμαι σίγουρος ότι όταν πήγαν να κάνουν αυτοψία όλα ήταν νόμιμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Εμάς πάντως δεν μας ειδοποίησαν. Γι’ αυτό μόνο ένας τρόπος υπάρχει. Τα μικρά αναψυκτήρια όταν ανοίξουν όλα τα κουφώματα θα είναι μία πέργκολα».

Μάλιστα, ο κ. Νικηφορίδης έχει αναρτήσει και την απάντηση του Δήμου Θεσσαλονίκης προς τους Φίλους της Νέας Παραλίας για το ζήτημα, σε παλαιότερη όχλησή τους για το ζήτημα. Εκεί αναφέρεται πως θα γίνει έλεγχος και οι απαραίτητες συστάσεις στον ανάδοχο.  

Δείτε τις φωτογραφίες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ