Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γιορτή 3 ημερών με gourmet προϊόντα στα παλιά Σφαγεία!

H έκθεση ποιοτικών προϊόντων ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό της για δεύτερη συνεχή χρονιά...

H έκθεση ποιοτικών προϊόντων “Gourmet Exhibition” ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό της για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 5, 6 και 7 Μαΐου, στο Lab’attoir, στη Θεσσαλονίκη.

Ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία της πρώτης έκθεσης, η οποία άφησε ανεξίτηλες τις πλέον θετικές εντυπώσεις που δημιούργησε, τόσο στους επισκέπτες και στους εκθέτες της όσο και σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και υλοποίησή της, η 2η Gourmet Exhibition τοποθετεί φέτος τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Ο στόχος ίδρυσης και λειτουργίας μιας έκθεσης αποκλειστικά με ποιοτικά προϊόντα που ήδη κερδήθηκε από πέρσι, καθιέρωσε τη Gourmet Exhibition στη συνείδηση του κοινού, επαγγελματίες και καταναλωτές, ως την έκθεση που επικεντρώνεται στην ανάδειξη και προώθηση εκλεκτών προϊόντων τα οποία αξίζουν την προσοχή και την προτίμησή μας.

Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα delicatessen όπως μέλι, μαρμελάδες, γλυκίσματα, ξύδι και αρτύματα, αρωματικά φυτά και βότανα, διάφορα χρηστικά προϊόντα και προϊόντα προσωπικής περιποίησης βασισμένα στα βρώσιμα υλικά, αποτελούν τη σειρά των ειδών που η Gourmet Exhibition προτείνει στους επισκέπτες της, τόσο για τη χρήση τους σε επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, café-bar, παντοπωλεία) όσο και στην καθημερινότητα όλων μας, σε νοικοκυριά, στην εργασία, σε ταξίδια και εκδρομές, αλλά και ως δώρα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Η Gourmet Exhibition όμως δεν περιορίζεται μόνο στην ανεύρεση και έκθεση των προϊόντων αυτών, εφεύρει μία σειρά ειδικά επιλεγμένων διαδραστικών παράλληλων εκδηλώσεων για τους επισκέπτες της μέσα από τις οποίες το κοινό θα μπορεί να τα γνωρίσει και κυρίως να τα γευθεί!

Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, στο τριήμερο λειτουργίας της έκθεσης, θα παρακολουθήσουμε:

-Ημερίδα «Γη Χρυσάφι: Γαστρονομία και Τουρισμός»

-Σεμινάριο «Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά»

-Μαγειρικές επιδείξεις από celebrities-επώνυμους chef και chefpatissier.

-Olive Bar με γευσιγνωσίες ελαιολάδων, ελιών και cocktail με επίδειξη παρασκευής.

-Masterclasses γευσιγνωσίας με θέμα:

-              Προϊόντα που ταξιδεύουν

-              Εντοπιότητα

-              Μακεδονική Γη

-              Καινοτόμες Εφαρμογές

-              Χορτοφαγική Διατροφή

-Mentoring Corner, για συμβουλευτική πρακτική στους εκθέτες και στο εμπορικό κοινό.

-Inspired Media Corner, για προώθηση των προϊόντων των εκθετών με εμπνευσμένο τρόπο.

-Bραβεία κοινού με την ψήφο των επισκεπτών της έκθεσης, η οποία προϋποθέτει πολλές γευσιγνωσίες στον εκθεσιακό χώρο.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, η Gourmet Exhibition φιλοδοξεί επαγγελματίες και καταναλωτές να γνωρίσουν άρτια τους παραγωγούς και τα ήδη που παράγουν, την ποιότητά τους, την προέλευση των πρώτων υλών τους και κυρίως την αναγκαιότητα για την καθιέρωσή τους στη ζωή μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Gourmet Exhibition έχει αποφασίσει να αποτελείται από ιδιαίτερα εκλεκτό και περιορισμένο αριθμό εκθετών χωρίς να φιλοδοξεί να είναι μία μαζική έκθεση τροφίμων.

Η 2nd Gourmet Exhibition πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Thessaloniki Food Festival.

H έκθεση είναι ανοιχτή για όλους. Το κόστος εισόδου είναι 5 ευρώ ενώ για εισιτήριο διάρκειας 3 ημερών είναι 12 ευρώ. Η είσοδος για το εμπορικό κοινό είναι δωρεάν.

Η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους χωρίς επιπρόσθετη οικονομική συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες και για κρατήσεις όπου είναι απαραίτητο (masterclasses, olivebar, σεμινάριο), επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.gourmetoliveexhibition.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ:     Σάββατο 6 /5, 12:00 – 14:00

ΓΗ ΧΡΥΣΑΦΙ:  Γαστρονομία και τουρισμός

Συντονιστής:   Άγγελος Ρέντουλας, συντάκτης – Όμιλος Καθημερινή ΑΕ

Εισηγητές:

-        Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

-        Γιάννης  Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης

-        Χάρης Τζαννής, συντάκτης γαστρονομίας

-        Γιάννης Τσάκαλος, marketing director Electra Hotels & Resorts

-        Σάκης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, υπεύθυνος της σελίδας omorfataxidia.gr και του ένθετου Όμορφα Ταξίδια της εφημερίδας Μακεδονία

-        Σάκης Καζάκης, exports and sales director, co-founder “Marianna’s Products”

-        Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, επικοινωνιολόγος - εκδότρια #FACT 

-        Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη

OLIVEBAR:  Καθημερινά 5, 6 και 7/5

Γευσιγνωσίεςε λαιολάδων με την καθοδήγηση των ειδικών:

-        Κική Ζινοβιάδου, Επίκουρη καθηγήτρια Perrotis College

-        ΚυριακήΠαναγιώτου, Marketing Communications Manager TSANTALI

-        Οδυσσέας Βλαχάβας, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου

-        Μανώλης Σαλιβαράς, Γευσιγνώστης Ελαιολάδου, Μultichrom

Γευσιγνωσίες ελιών με τον Κωνσταντίνο Τερτιβανίδη, διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας της Π.Κ.Μ.

Cocktail με ελαιόλαδο:   Ο Αναστάσης Βιζυηνός παρασκευάζει το cocktail της Gourmet - Σάββατο 6/5 13:30-14:30

Master Classes

Προϊόντα που ταξιδεύουν, με τους

-        Χάρη Τζαννή, συντάκτη γαστρονομίας και τη

-        Στέλλα Γραμματικοπούλου, αρχιτέκτων

Παρασκευή 5/5,  12:00-13:00, 19:00-20:00 (english)

Εντοπιότητα, με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, ιδιοκτήτη εστιατορίου Σελήνη στη Σαντορίνη Παρασκευή 5/5  13:30 – 14:30

Μακεδονική Γη, με τους

-        Άρη Δημοκίδη, δημοσιογράφο

-        Ευθύμιο Σαββάκη, δημοσιογράφο, Υποψ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

-        Αλεξάνδρα Ανθίδου, αρθρογράφο γεύσης και οίνου, υπεύθυνη εκδηλώσεων και pr της Οίνοι Βορείου Ελλάδος

Σάββατο 6/5, 15:00 - 16:00  

Καινοτόμες εφαρμογές, με τις

-        Ιωάννα Σταμούλου, διευθύντρια Olive Magazine και

-        Ελένη Ψυχούλη, παρουσιάστρια, συντάκτη γαστρονομίας

Σάββατο 6/5, 18:15 - 19:15

Χορτοφαγική Διατροφή, με τους

-        Κωστή Ζαφειράκη, παρουσιαστή-δημοσιογράφο και

-        Κωνσταντίνο Έλβις Μάρκου, ιδιοκτήτη εστιατορίου Ακαδημία

Κυριακή 7/5,  13:30 – 14:30 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κυριακή 7/5, 11:00–13:30

Καλλυντικά με βρώσιμα υλικά

Συντονίστρια: Ιλιάδα Ευαγγελία Κόθρα, LivingPostcards

Συμμετέχουν: Εύη Λαχανά (LaoutaProducts), Ελένη Πουλόπουλου (SomaSoaps), Παναγιώτα Κυριακοπούλου (VroxiSoaps), Χρήστος Τσόκης (TopSponge), Αθανασία Ρόκα (VisOlivae)

ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ

Στέλιος Παρλιάρος, Sweet Alchemy - Παρασκευή 5/5, 16:00–18:30

Τσικρίκης Ηλίας, Sous Chef Μακεδονία Palace - Σάββατο 6/5, 16:30–17:30

Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδα, Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας - Σάββατο 6/5, 14:00-14:45

Μυρσίνη Λαμπράκη,  chef& σύμβουλος μαγειρικής, συντάκτρια & συγγραφέας γαστρονομίας, διεύθυνση περιοδικού Αλάτι & Πιπέρι - Κυριακή 7/6, 15:00-16:00

MENTORINGCORNER Καθημερινά

Συμβουλευτική για εκθέτες και εμπορικό κοινό.

INSPIRED MEDIA

Προώθηση των προϊόντων της έκθεσης με εμπνευσμένο τρόπο.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ:

Οι επισκέπτες της GourmetExhibition, στην τριήμερη διάρκειά της, γνωρίζουν, δοκιμάζουν, ξεχωρίζουν και ψηφίζουν για τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα καλύτερα της προτίμησής τους!

Απονομή:  Κυριακή 7/5 17:00–18:30

Για να παρακολουθήσετε τις παραπάνω εκδηλώσεις στείλτε email στο [email protected] με θέμα το όνομα της εκδήλωσης που έχετε επιλέξει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gourmetoliveexhibition.com

2nd Gourmet Olive & Delicacies Exhibition

5-6-7 Maΐου 2017

Ωράριο λειτουργίας: 11:00-20:00

Κτίριο Lab’attoir στα Παλιά Σφαγεία

Θεσσαλονίκη (δυτική είσοδος της πόλης)

T. 2313 030 286

E. [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις
Aποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους στη σωστή ρύθμιση του σακχάρου, προλαμβάνοντας την εκδήλωση διαβήτη - τουλάχιστον για τις γυναίκες
Το εξωτικό φρούτο που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τον κίνδυνο να νοσήσεις