Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάχη κατά της λαθραλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα

Περιπολίες και έλεγχοι με σκάφη που έχουν κατασχεθεί θα γίνονται από φέτος

Στη μάχη κατά της λαθραλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα θα συμμετέχουν φέτος, για πρώτη φορά, σκάφη που θα διενεργούν ελέγχους και μέσα στο νερό. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, Νίκος Μούλας, θα παραδοθούν στην περιοχή κατασχεμένα σκάφη από την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να διενεργούνται περιπολίες μέσα στη λίμνη, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης και η διενέργεια μετρήσεων στα νερά. Μέχρι τώρα, οι έλεγχοι γίνονταν μόνο περιφερειακά της λίμνης.

«Πέρυσι είχαμε αρκετά προβλήματα όσον αφορά τη λαθραλιεία. Μετά από επικοινωνία με τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Βόλβης, έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου με τη διενέργεια ελέγχων από μεικτές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν η αστυνομία, το τμήμα αλιείας της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, τα δασαρχεία και οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας. Τα αποτελέσματα των ελέγχων ήταν πολύ θετικά, κυρίως ως προς την πρόληψη της λαθραλιείας, καθώς με το που ενημερώθηκε η τοπική κοινωνία, το νέο προφανώς έφτασε και στα αυτιά των επίδοξων λαθραλιέων. Έτσι δυσχεραίναμε το έργο τους, καθώς δεν γίνεται γνωστό το πότε διεξάγονται οι έλεγχοι» τονίζει ο κ. Μούλας.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι λόγω του μεγάλου μεγέθους της λίμνης είναι δύσκολο να ελεγχθούν συγκεκριμένα σημεία της και σε αυτό πρόκειται να συμβάλλουν σημαντικά οι περιπολίες με τα σκάφη. Γνωστοποιεί, άλλωστε, ότι πέρυσι κατασχέθηκαν 100 μέτρα αλιευτικό δίχτυ από την ξηρά, ενώ φέτος θα είναι εφικτό να αφαιρεθούν τα δίχτυα και από το εσωτερικό της λίμνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ