Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόεδρος ΕΥΑΘ: Τι λέει για την πώληση του 23% για το νερό στη Θεσσαλονίκη

Δηλώσεις του προέδρου της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Γιάννη Κρεστενίτη

«Είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να αποφευχθεί και δεν έχει κανένα λόγο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς», είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104.9fm», ο πρόεδρος της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κρεστενίτης, σχετικά με την αξιοποίηση του 23% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ, από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Όπως έγινε γνωστό το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο μεταφέρθηκε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της ΕΥΑΘ Α.Ε., έχει πρόθεση να αξιοποιήσει το 23%» είπε ο κ. Κρεστενίτης και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό το λόγο έχει προκηρύξει την πρόσληψη συμβούλων, οι οποίοι θα επεξεργαστούν τον τρόπο που θα γίνει η αξιοποίηση των μετόχων. Η προθεσμία υποβολής προσφορών των συμβούλων, λήγει την επόμενη εβδομάδα και μετά θα επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ, το σύμβουλο ο οποίος εντός τετράμηνου, από την ώρα που θα υπογράψει τη σύμβαση, θα πρέπει να παρουσιάσει την πρόταση του».

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, υπογράμμισε ότι η προσωπική του άποψη είναι η εξής: «Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία μπορεί να αποφευχθεί και δεν έχει κανένα λόγο να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Δεν θα προσφέρει λύσεις για το γενικότερο πρόβλημα της χώρας, δηλαδή το πρόβλημα της αποπληρωμής του χρέους».

Ο κ. Κρεστενίτης αναφέρθηκε και στις 70 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού της ΕΥΑΘ, που θα καλυφθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους. «Αυτή είναι η δεύτερη ομάδα υπαλλήλων που πρόκειται να προσλάβει η εταιρεία, είναι κατηγορίας ΔΕ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) 70 θέσεις, αρχίζει η υποβολή δικαιολογητικών από μεθαύριο Τετάρτη και για τις επόμενες περίπου 10 μέρες. Πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους. Οι 70 θέσεις είναι κλάδου διοικητικού, τεχνικών (υδραυλικών κυρίως), οδηγών και χειριστών μηχανημάτων για να καλυφθούν ένα μέρος των αναγκών που έχει η εταιρεία».

«Είχε προηγηθεί προκήρυξη αντίστοιχα 80 θέσεων προσωπικού ΠΕ και ΤΕ», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ και διευκρίνισε, ότι: «μαζί με αυτές τις 70, συμπληρώνονται οι 150 θέσεις, που είχαμε ανακοινώσει κάποια στιγμή ότι θα καλυφθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας