Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ηχηρό «όχι» στον Μπουτάρη για την Αγία Σοφίας

Νέα κόντρα εντός Πρωτοβουλίας για τα τραπεζοκαθίσματα

Σημαντική ήττα για την διοικούσα παράταξη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο. Μετά από μία ταραχώδη συνεδρίαση, ο δήμαρχος Μπουτάρης είδε την πρόταση για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης στην Αγία Σοφίας να καταψηφίζεται – αφορούσε την κανονιστική διάταξη για τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο και προήλθε μετά από διαβούλευση – ενώ υπό τον φόβο νέας καταψήφισης ο Μπουτάρης απέσυρε την πρόταση για την Παγκόσμια Τράπεζα, διαλέγοντας να αναβάλει την απόφαση για το ζήτημα.

Η νέα ήττα Μπουτάρης είναι προφανές πως προήλθε από το εσωτερικό της Πρωτοβουλίας, η οποία «βράζει» τον τελευταίο καιρό. Αφορμή για το νέο αντάρτικο ήταν το κανονιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους πεζοδρόμους της Αγίας Σοφίας, της Αγίας Θεοδώρας και της Γεωργίου Σταύρου.

Το νέο σχέδιο θεωρήθηκε πως είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση και ουσιαστικά θα εκπέσει από την πραγματικότητα, με τους Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Γιώργο Αρβανίτη και Θανάση Παπαναστασίου να ψηφίζουν λευκό. Το ίδιο έκανε και η Ανοιχτή Πόλη με τη Ρία Καλφακάκου και τον Γιώργο Αβαρλή. Την πρόταση καταψήφισαν οι Εντάξει, αλλά και οι Μόνικα Αϊβάζογλου, Σεβρής, Κωνσταντινίδας και Δελής.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην τελική του τοποθέτηση για το ζήτημα ήταν φανερά ενοχλημένος με τις αντιδράσεις, λέγοντας πως πρέπει να ψηφιστεί η κανονιστική για να βγουν οι άδειες για τους καταστηματάρχες και να μην υπάρξουν πρόστιμα. Μάλιστα, θυμήθηκε και το ζήτημα με τη Νέα Παραλία, λέγοντας «έλεος πια πως θα πλημμυρίσει η Νέα Παραλία από τραπεζοκαθίσματα». 

Αιχμηρός ήταν και ο εντεταλμένος του δήμου, Λευτέρης Κιοσέογλου, λέγοντας πως «πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε τραπεζοκαθίσματα ή όχι. Δεν γίνεται να είμαστε μία έτσι και μία γιουβέτσι». Μάλιστα, μετά την καταψήφιση ο κ. Κιοσέογλου έλεγε πως «μετά μην αναρωτιόμαστε γιατί επιβάλλονται πρόστιμα».

Στη συνέχεια, οι έντονες αντιδράσεις και πάλι από το εσωτερικό της Πρωτοβουλίας για το ζήτημα του μνημονίου με την Παγκόσμια Τράπεζα προκάλεσε την αναβολή της ψηφοφορίας για την απόφαση.

Τ.Θ.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ