Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επεμβάσεις σε λαϊκές αγορές σε Μαλακοπή και Τούμπα (ΦΩΤΟ)

Από συνεργεία της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεννόηση με εμπόρους, παραγωγούς και πωλητές

Στη διαγράμμιση και οριοθέτηση όλων των θέσεων στις λαϊκές αγορές της Εμπεδοκλέους στην Τούμπα και της Μαλακοπής, προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία των εμπόρων, παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου ολοκλήρωσαν σήμερα τις χαράξεις στη λαϊκή αγορά της Εμπεδοκλέους και συνεχίζουν τις εργασίες τους στη λαϊκή αγορά της Μαλακοπής.

Οι διαγραμμίσεις διαμορφώνουν πλέον ευκρινή όρια για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και έρχονται σε συνέχεια των διαγραμμίσεων που έγιναν στις λαϊκές των Κουφαλίων και της Καλαμαριάς.

«Συνεχίζουμε σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους τις διαγραμμίσεις σε όλες τις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Με το Δήμο Θεσσαλονίκης έχουμε βάλει συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουμε τις παρεμβάσεις σε όλες τις λαϊκές αγορές στα όριά του, ενώ θα ακολουθήσουν και οι λαϊκές των υπολοίπων Δήμων. Με την ακριβή οριοθέτηση των νόμιμων χώρων αφενός επιτυγχάνουμε περιορισμό των αυθαιρεσιών και παρανομιών, αφετέρου οργανώνουμε τις λαϊκές αγορές με σύγχρονο τρόπο και βελτιώνουμε τις συνθήκες για επαγγελματίες και καταναλωτές», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Από την προηγούμενη Δευτέρα εξάλλου είναι ανοιχτή από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία για τη χορήγηση 477 κενών θέσεων σε λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Οι 477 αυτές θέσεις αφορούν σε επαγγελματίες και παραγωγούς λαϊκών αγορών, που είναι κάτοχοι άδειας και μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την κατάληψη των συγκεκριμένων θέσεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Γιουτίκας, «οι 477 κενές θέσεις προέκυψαν από την καταγραφή που έκαναν οι υπηρεσίες μας στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Οι σχετικοί λεπτομερειακοί πίνακες έχουν ήδη αναρτηθεί, ώστε οι κάτοχοι αδειών να γνωρίζουν με ακρίβεια σε ποια λαϊκή είναι κάθε θέση, σε τι αφορά (κατηγορία άδειας, πωλούμενο είδος κτλ.) και να επιλέξουν έτσι για ποια ή ποιες θέσεις σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας θέλουν να υποβάλουν την αίτησή τους. Δίνουμε με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε παραγωγούς και επαγγελματίες που είχαν άδεια αλλά δεν έβρισκαν κάποιο κενό στις λαϊκές, να βρουν θέση σε μια ή περισσότερες λαϊκές αγορές, αλλά και σε όσους δεν μπορούσαν να εργαστούν και τις έξι ημέρες της εβδομάδας να το κάνουν. Πέρα όμως από τη δυνατότητα αυτή, καθένας από τους επαγγελματίες ή παραγωγούς θα ξέρει πού ακριβώς να στήσει τον πάγκο του και η Περιφέρεια θα μπορέσει να εισπράξει κι από την κάλυψη των κενών σημαντικά έσοδα μέσω του ημερήσιου τέλους που καταβάλουν όσοι πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα