Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπουτάρης: Δεν έχω αντίρρηση να γίνει τζαμί στη Θεσσαλονίκη

«Μαέστρος στις κωλοτούμπες ο Τσίπρας», είπε ο κ. Μπουτάρης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης παραχώρησε συνέντευξη στους «Αταίριαστους» στο ΣΚΑΙ όπου και μίλησε για όλα, τόσο για τη Ροτόντα, όσο και για τις ιδιωτικοποιήσεις. Από τη συνέντευξη του κ. Μπουτάρη ξεχωρίσει η ατάκα του για τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο αποκάλεσε «μαέστρο στις κωλοτούμπες», αλλά και η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για την περίπτωση να δημιουργηθεί τζαμί στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη.

Για τον ΟΛΘ: «Από την αρχή που ξεκίνησε η ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων, εμείς είπαμε πως πρέπει να πάνε στα χέρια ιδιωτών. Όταν ανέλαβε η Cosco τον Πειραιά ξεκίνησε με 1,5 εκατομμύριο κοντέινερ και τώρα έχει 3,5 εκατομμύρια. Τι άλλο να πω; Έχουμε πτωχεύσει από λεφτά και από μυαλό», είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε «το δημόσιο πρέπει να βάζει τους όρους λειτουργίας και ο ιδιώτης να αναλάβει την λειτουργία αυτή, γιατί είναι επαγγελματίες, ξέρουν την δουλειά».

Για την ΕΥΑΘ: «Η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει μία άλλη πλευρά. ΤΟ νερό είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι και εν κινδύνω. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο επιφυλακτικοί. Πρέπει να είναι ένα μεικτό σύστημα όπου το δημόσιο βάζει τις αρχές και ο ιδιώτης κάνει την διαχείριση».

Για τη Ροτόντα: «Εγώ δεν έχω ανοίξει κόντρα με τον Άνθιμο. Υπάρχει ένα δεδομένο. Επί υπουργίας Βενιζέλου ορίστηκε πως θα δίδεται για θρησκευτικές και κοσμικές εκδηλώσεις και συνέχισε και με το νόμο Μπαλτά αλλά χωρίς σταθερά σύμβολα, θρησκευτικού ή άλλου περιεχομένου. Μην ξεχνάτε πως η Ροτόντα ήταν και τζαμί, τι θα γίνει αν έρθει ο μουσουλμάνος και πει θέλω κι εγώ να βάλω αυτό. Η Ροτόντα δεν είναι εκκλησία, λειτούργησε σαν εκκλησία, λειτούργησε σαν τζαμί, αλλά είναι μνημείο. Ζητάμε να αποκατασταθεί ο νόμος».

Για τη λειτουργία τζαμί: «Αν έρθει μία οργανωμένη ομάδα μουσουλμάνων και πει εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα τζαμί εμείς θα τους βοηθήσουμε να βρούνε το χώρο. Δεν έχω αντίρρηση για αυτό το πράγμα, αλλά την άδεια θα την δώσει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων . Η μουσουλμανική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη είναι 5 με 6 χιλιάδες. Εμείς πάντως δεν έχουμε αντίρρηση».

Για τους ΟΤΑ: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ευνουχισμένοι. Οι δήμοι δεν μπορούν να κάνουν πράγματα. Αν δεν αποκατασταθεί η συνταγματική εντολή για την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν θα δούμε Θεού πρόσωπο. Ο πολίτης δεν παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό όταν δεν έχει ρεύμα το σχολείο, τον δήμο κατηγορεί. Αν δοθούν μεγαλύτερες δυνατότητες στους δήμους θα μπλεχτούν και πιο άξιοι άνθρωποι, δεν θέλω να πω τίποτα άλλο».

Για το ΠΑΣΟΚ: «Όλοι μαζί όσοι έχουν κεντροαριστερή αντίληψη θα πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Τώρα ζούμε το αναχρονιστικό ΠΑΣΟΚ».

Για τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη: «Δεν ξέρω καν πως έδωσε συνέντευξη. Εγώ ξέρω πως η φτώχεια θέλει καλοπέραση γι’ αυτό και ο κόσμος ξεχύθηκε στα χωριά το Πάσχα. Όλα τα λεφτά του κόσμου να πέσουν στην Ελλάδα δεν θα δούμε άσπρη μέρα χωρίς μεταρρυθμίσεις. Εγώ εκτιμώ πάρα πολύ τον Μητσοτάκη, γιατί έχει δουλέψει και ξέρει τι γίνεται. Αλλά έχω και μία εκτίμηση στον Τσίπρα γιατί είναι μαέστρος στο να κάνει κωλοτούμπες».

Τ.Θ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ