Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τσερμενίδης: Ο ΟΑΣΘ πληρώνει μετόχους, όχι εργαζόμενους – Μας φτύνουν οι επιβάτες

Έκτακτη σύσκεψη για τον ΟΑΣΘ στην ΠΚΜ

«Μας φτύνουν, μας δέρνουν οι επιβάτες στα λεωφορεία. Μας έχουν αφήσει πρόβατα επί σφαγή». Αυτά είπε από το βήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης που έχει συγκαλέσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Μετά την έκκληση για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις ο κ. Τσερμενίδης είπε «θα σταματούσαμε τις κινητοποιήσεις αν υπήρχε ένα βήμα καλής θελήσεις από τον ΟΑΣΘ. Σήμερα έχουμε ασφαλιστικά μέτρα και σε λίγες μέρες αντιμετωπίζουμε αγωγές. Μας δέρνουν μας φτύνουν οι επιβάτες. Πληρώνουν τους μετόχους και μας αφήνουν ως πρόβατα στη σφαγή. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος, ή εμείς ή αυτοί. Θέλουμε έναν οργανισμό που θα βγει μέσα από τον κανονισμό της ΕΕ και να τηρούνται οι οικονομικές συμφωνίες. Πρέπει να έχει το δικαίωμα ο ΟΑΣΘ να αντικαθιστά τα λεωφορεία. Έχουμε πρόταση και όραμα αλλά δεν ακουγόμαστε. Η εκάστοτε Κυβέρνηση κάνει έφεση σε αποφάσεις του Αρείου πάγου για τα οφειλόμενα στον ΟΑΣΘ. Δεν θα πετσοκόψουμε εργαζόμενους και εξυπηρέτηση, λέμε όχι. Καταθέσαμε προτάσεις στο Υπουργείο, περιμένουμε λύσεις. Στις οποίες όμως θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι».

Νωρίτερα, ο κ. Τσερμενίδης καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Πρωτοδικείο για τα ασφαλιστικά μέρα, ανέφερε ότι τα μερίσματα καταβάλλονται κανονικά στους μετόχους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «έχουμε στοιχεία ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα καταβλήθηκε μέρισμα σε μετόχους». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από το σύνολο των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, περίπου 200 άτομα είναι και μέτοχοι. «Δεν μπορεί ο Οργανισμός να πληρώνει τους μετόχους κι όχι τους εργαζόμενους» είπε.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας κάλεσε τους εργαζομένους ως ένδειξη καλής θέλησης, κάτι που έκανε και ο Λάζαρος Κυρίζογλου. Στην σύσκεψη βρίσκονται φορείς της Θεσσαλονίκης που και αυτοί με τη σειρά τους ζητούν να σταματήσει η ομηρία της πόλης.

Να επισημανθεί πως σήμερα στις 18.00 συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι για να λάβουν νέες αποφάσεις. Σε ερώτηση του typosthes.gr, πάντως, ο κ. Τσερμενίδης είπε "δεν κάνουμε πίσω". 

Δείτε τα βίντεο του typosthes.gr με δηλώσεις Απ. Τζιτζικώστα, Π. Φιλιππίδη (ΕΣΘ) και του κ. Παπαδόπουλου (ΒΕΘ).

ΓΚ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ