Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία για 4η μέρα – Τι περιμένει σήμερα ο ΟΑΣΘ

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Συνεχίζουν και σήμερα Πέμπτη (18/5), για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ "μέχρι να δούμε μια θετική κίνηση από τη διοίκηση του οργανισμού σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ", όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Διευκρίνισε ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον οργανισμό θα συνεδριάζουν, προκειμένου να ανανεώνουν την απόφασή τους, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις τους.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι απλήρωτοι δύο μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο, ενώ εκκρεμεί η καταβολή μέρους από το δώρο του Πάσχα.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τσερμενίδη μετά την απόφαση για συνέχεια της επίσχεσης εργασίας.

Στεφανίδης: Θέμα ημερών η πληρωμή των εργαζομένων

«Θα καταθέσω την απόφαση της Διαιτησίας για τα 4,6 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα ως ενέχυρο για να λάβει ο οργανισμός δάνειο ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το μισθό Μαρτίου και να εξοφληθούν για το δώρο του Πάσχα", επισήμανε, μιλώντας, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης προσθέτοντας: "εκτιμώ ότι η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους του οργανισμού είναι θέμα ημερών".

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να λάβει ο ΟΑΣΘ καθαρογραμμένη την απόφαση της διαιτησίας έτσι ώστε με αυτήν να ζητήσει το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα.

Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει μία θετική αντίδραση από τους εργαζομένους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ
Το κίνημα των φοιτητών μεγαλώνει και θυμίζει τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του ‘68 για το Βιετνάμ
ΗΠΑ: Κύμα διαδηλώσεων σε πανεπιστήμια για την Παλαιστίνη - Από Κολούμπια μέχρι Χάρβαρντ