Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δεν πήρε ακόμη δάνειο ο ΟΑΣΘ - Και Παρασκευή χωρίς λεωφορεία

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας και αύριο Παρασκευή (19/5)

Τρέχουν οι εξελίξεις στο ζήτημα του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του typosthes.gr, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η πόλη δεν θα έχει λεωφορεία ούτε αύριο Παρασκευή (19/5), με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Όπως δήλωσε στο typosthes.gr  ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Χρήστος Στεφανίδης, «η Εθνική Τράπεζα μας ζήτησε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία θα παραδώσουμε αύριο». Τα συμπληρωματικά στοιχεία αφορούν το δάνειο που θα πάρει ο ΟΑΣΘ από την Εθνική Τράπεζα, με εγγύηση την απόφαση της διαιτησίας που επικυρώνει στον Οργανισμό το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο. Παράλληλα, ο κ. Στεφανίδης έχει ζητήσει από τον υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη να δοθεί στον ΟΑΣΘ η επιδότηση του Ιουνίου (σ.σ. περίπου 4 εκατ.) ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα. Αυτό δεν αναμένεται να γίνει μέχρι πιθανώς τη Δευτέρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο typosthes.gr πως «συνεχίζουμε και αύριο την επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι περιμένουμε να δούμε τις κινήσεις της διοίκησης. Είμαστε καθαροί, αν δεν πληρωθούμε δεν σταματάμε την επίσχεση».

Έτσι, η Θεσσαλονίκη μένει χωρίς λεωφορεία και αύριο Παρασκευή για πέμπτη μέρα και αναμένεται η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, την οποία θα συνεκτιμήσουν οι εργαζόμενοι στην αυριανή τους συνεδρίαση.

ΤΑΣΟΣ ΘΩΜΑΣ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ