Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Για 5η μέρα χωρίς λεωφορεία – Μένουμε και Σ/Κ χωρίς ΟΑΣΘ;

Σήμερα θα κριθεί για όλο το Σαββατοκύριακο

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ και σήμερα Παρασκευή (19/5) η Θεσσαλονίκη, καθώς ο Οργανισμός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει χθες το εσπευσμένο δάνειο που προσπαθεί να λάβει από την Εθνική Τράπεζα, με εγγύηση την απόφαση της διαιτησίας για 4,6 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Όπως ενημέρωσε το typosthes.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Χρήστος Στεφανίδης, σήμερα το πρωί ο ΟΑΣΘ θα καταθέσει στην Εθνική Τράπεζα συμπληρωματικά στοιχεία – μέχρι τις 11.00 το πρωί – και όπως ελπίζει θα υπάρξει σύντομα απόφαση. Όπως γίνεται αντιληπτό αν αυτή η απόφαση βγει εντός της ημέρας και είναι θετική για τον ΟΑΣΘ τότε οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν και είναι πιθανό «συνυπολογίζοντας» το νέο δεδομένο να λήξουν την επίσχεση εργασίας.

Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν ληφθεί σήμερα η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας τότε γίνεται εξαιρετικά πιθανό η Θεσσαλονίκη να κλείσει γεμάτες επτά ημέρες χωρίς λεωφορεία. Κι αυτό γιατί εντός του Σαββατοκύριακου δεν θα υπάρξει απόφαση της Τράπεζας.

Το γεγονός είναι πως ακόμη και σήμερα, την 5η μέρα που η Θεσσαλονίκη είναι χωρίς αστικά λεωφορεία, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από τους πολιτικούς της πόλης και όλοι απλά αναμένουν παθητικά τις εξελίξεις.

Τα νεότερα εντός της ημέρας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ