Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κλειστοί δρόμοι αυτή την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση στάθμευσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλείσιμο δρόμων και απαγόρευση στάθμευσης θα ισχύσουν από το πρωί της Κυριακής (21-05-2017) στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου, οι οποίοι περιλαμβάνουν Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου 21 χλμ., αγώνες δρόμου 10 και 5 χλμ., καθώς και αγώνα δρόμου 1.000μ. για παιδιά, οι οποίοι θα έχουν εκκίνηση από εμπορικό κέντρο επί της οδού Γιαννιτσών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός των ρυθμίσεων είναι η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και η ασφάλεια των δρομέων.

Έτσι, από ώρα 04.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται και από ώρα 07.30΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- Στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Ι. Κωλέττη μέχρι την οδό Αναγεννήσεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Αναγεννήσεως, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την οδό 26ης Οκτωβρίου μέχρι την οδό Ι. Κωλέττη και μόνο στο ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης,

- στην οδό Καρατάσου, από την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) μέχρι την οδό Ν. Κουντουριώτου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Ν. Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής καθώς και στην Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής.

Πλέον των ανωτέρω από ώρα 04.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται και από ώρα 06.30΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για τη διέλευση των αθλητών χρόνο, στην οδό Ι. Κωλέττη, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επιπρόσθετα, από ώρα 04.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται και από ώρα 10.15΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων στην οδό Κ. Οικονόμου, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την οδό Κ. Ρούλια και καθ’ όλο το πλάτος αυτής καθώς και στην οδό Κ. Ρούλια, από την οδό Κ. Οικονόμου μέχρι την οδό Ι. Κωλέττη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου την 13.00΄ ώρα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ