Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ όλο το Σ/Κ – Τι αλλάζει την Δευτέρα

Για έκτη μέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στην έκτη μέρα χωρίς αστικές συγκοινωνίες, καθώς η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο (20/5), αλλά και αύριο Κυριακή (21/5). Η απόφαση των εργαζομένων ήταν χθες συνέχεια των κινητοποιήσεων, την ίδια ώρα που η διοίκηση του ΟΑΣΘ αναμένει την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για το δάνειο που έχει ζητήσει ώστε να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Το δεδομένο είναι πως το Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε λεωφορεία, ωστόσο, όπως είναι εξαιρετικά πιθανό εντός της Δευτέρας να υπάρξει απάντηση από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας για το δάνειο που έχει αιτηθεί ο ΟΑΣΘ με εγγύηση την απόφαση της διαιτησίας που κατοχυρώνει χρέος του δημοσίου προς τον Οργανισμό ύψους 4,6 εκατ. ευρώ. Ο ΟΑΣΘ ζητά δάνειο 4 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει από τον υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη την επιδότηση Ιουνίου ώστε να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Αυτό που θα μάθουμε την Δευτέρα είναι αν θα υπάρξει δάνειο από πλευράς Εθνικής Τράπεζας, αλλά και αν ο κ. Χρ. Σπίρτζης θα υλοποιήσει την δέσμευσή του – σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στεφανίδη – για εκταμίευση της επιδότησης.

Αν καταβληθεί έστω και ένας μισθός (σ.σ. στους εργαζόμενους οφείλονται δύο μισθοί και μέρος του δώρου Πάσχα) τότε το συνδικάτο τους θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Δευτέρας για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις. Να υπενθυμιστεί πως οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα για επίσχεση όταν τους οφείλονται δύο μισθοί.

Επιπλέον, να επισημανθεί πως και τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία ΟΑΣΘ - καθώς οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εντός της ημέρας - εκτός αν υπάρξει κάποια απρόβλεπτη ανατροπή. 

Τ.Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ