Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Νοτοπούλου ο Γκιουλέκας για τον ΟΑΣΘ

Για να μεταφερθεί στον πρωθυπουργό το φλέγον ζήτημα με τα λεωφορεία

Η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ πρέπει να εκτονωθεί άμεσα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας.

"Πήρα μια πρωτοβουλία μαζί με κάποιους άλλους συμπολίτες μας και πήγαμε το πρωί στα γραφεία του ΟΑΣΘ ζητώντας να υπάρξει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους και η όποια διαφορά να λυθεί με τα λεωφορεία στις λεωφορειογραμμές και όχι ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια του ΟΑΣΘ" είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γκιουλέκας.

Συμπλήρωσε: "Οι εργαζόμενοι μας είπαν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους, όσο δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους". Σύμφωνα με τον κ. Γκιουλέκα ο πρόεδρος των εργαζομένων Δ. Τσερμενίδης δήλωσε πως είναι ανυποχώρητοι και πως "θα φτάσουμε όσο χρειάζεται να πιέσουμε".

Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε από την κ. Νοτοπούλου να μεταφέρει στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να πάρει τώρα άμεσα μία πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος. Από την πλευρά της, η κα. Νοτοπούλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το ζήτημα στον πρωθυπουργό.

Σιμόπουλος: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την ταλαιπωρία

Η κυβέρνηση ευθύνεται για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων στην κυβέρνηση Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση για την πληρωμή των δεδουλευμένων, ώστε να σταματήσει η επίσχεση εργασίας και να ξαναβγούν τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Σιμόπουλος απευθύνθηκε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ λέγοντας ότι πρέπει να προχωρήσει σε έναν εξορθολογισμό του Οργανισμού για να στοιχίζει το λιγότερο δυνατό στους πολίτες. Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της λύσης του ελεύθερου ανταγωνισμού και όχι της κρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Σε ερώτηση για τις βουλευτικές εκλογές εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα γίνουν μετά από 18 μήνες και για το αν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης απάντησε πως το θεωρεί βέβαιο, με βάση τα κριτήρια που έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι, δηλαδή, θα ληφθεί υπόψη το πολιτικό, κοινωνικό και επαγγελματικό αποτύπωμα του καθενός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ