Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Και αύριο πρωί χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ – Πότε κρίνεται η επίσχεση

Περιμένοντας τον Τσακαλώτο από τις Βρυξέλλες

Εν αναμονή… Τσακαλώτου η Θεσσαλονίκη, καθώς ο υπουργός Οικονομικών πρέπει να υπογράψει πληρωμές προς τον ΟΑΣΘ για να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους της πόλης.

Ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το κρίσιμο Eurogroup και έτσι δεν μπορεί σήμερα να υπογράψει τις εντολές του υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη για 1) εκταμίευση μέρους της επιδότησης Ιουνίου ύψους 1,79 εκατ. ευρώ και 2) εκταμίευση 4,6 εκατ. ευρώ από την διαιτητική απόφαση για χρέη του Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ.

Έτσι, όλα θα κριθούν αύριο και έως τότε η Θεσσαλονίκη δεν θα έχει λεωφορεία. Στις 12.00 το μεσημέρι θα συνεδριάσουν εκτάκτως οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι «συνυπολογίζοντας» τα δεδομένα μπορεί και να βγάλουν τα λεωφορεία στους δρόμους. 

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, "αύριο, από τις 12 - 13.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου οι εργαζόμενοι να σταθμίσουμε τις εξελίξεις και πιθανόν να επανακαθορίσουν στάση τους.

«Σε επικοινωνία μας με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη είπαμε κάποια πράγματα που κινούνται προς την κατεύθυνση που εμείς οι εργαζόμενοι επιθυμούμε. Παραμένει να διευκρινίσουμε δύο, τρία σημεία και στο έκτακτο διοικητικό μας συμβούλιο θα καθορίσουμε το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων». Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερμενίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κανάλι επικοινωνίας που «άνοιξε», μεταξύ των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και το υπουργείο Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες
Από την ομάδα των κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια, τρεις αντιμετωπίζουν μόνο κατηγορίες σχετικά με ναρκωτικά
Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους συλληφθέντες