Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Μαραθώνιος» παραμυθιού από σήμερα στη Χαλκηδόνα

Ένα ταξίδι που διαρκεί 60 ώρες με όχημα τη φαντασία και τροφοδότες τα βιβλία

Είναι ένα ταξίδι που διαρκεί 60 ώρες με όχημα τη φαντασία και τροφοδότες τα βιβλία. Ή μάλλον καλύτερα τα παραμύθια. Εφτά χρόνια τώρα, στη Χαλκηδόνα, εθελοντές και φορείς συνεργάζονται και υλοποιούν ένα μαραθώνιο παραμυθιού, που βρίσκει μεγάλη απήχηση σε μικρούς και μεγάλους.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM", o Κωνσταντίνος Στογιαννάρης, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας, από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου στο κέντρο της πόλης, στην αίθουσα του συλλόγου, έχει στηθεί ένα «παραμυθένιο» σκηνικό και οι χώροι έχουν διαμορφωθεί για να φιλοξενήσουν το κοινό.

Τα παιδιά μπορούν να απολαμβάνουν τα χρώματα και τη διακόσμηση με θέμα τους πλανήτες και να ακούν ακόμη και ξαπλωμένα τις ιστορίες. "Όλα αυτά γίνονται χάρη στο μεράκι και την αγάπη των εθελοντών, που βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου παίρνουν δύναμη να συνεχίσουν" υπογραμμίζει ο κ.Στογιαννάρης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης αρχίζει σήμερα. Από αύριο όμως Παρασκευή οι αφηγήσεις, τα θεατρικά δρώμενα και όλες οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν το πρωί στις 9 και δεν θα σταματήσουν ούτε τη νύχτα, παρά μόνο όταν πραγματοποιηθεί η λήξη του φεστιβάλ, η οποία θα γίνει το βράδυ της Κυριακής.

Πρόκειται για ένα πλούσιο ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους που σημειώνει ο κ.Στογιαννάρης, περιλαμβάνει αφηγήσεις - παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από των χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ στις αφηγήσεις θα συμμετέχουν και συγγραφείς.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης διοργανώνεται φέτος υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών νομού Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ