16

JUL
2018

Τι περιλαμβάνει το έργο που υλοποιεί ο δήμος Δέλτα – Τι είπε ο δήμαρχος της περιοχής, Ευθ. Φωτόπουλος

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται ο δρόμος προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία (ΦΩΤΟ)

31 May 201714.30
Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες το έργο «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία», 13 μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δέλτα.

Το έργο, μήκους περίπου 4 χλμ, περιλαμβάνει την εξυγίανση της υπόβασης με την απομάκρυνση των μη υγειών ασφαλτικών στρώσεων καθώς και του ανεπαρκούς εδάφους, μέχρι την εξεύρεση υγιούς στάθμης έδρασης, την κατασκευή υπόβασης, βάσης και την ασφαλτόστρωση τμήματος του αγροτικού δρόμου που συνδέει τη Δ.Ε. Αξιού του Δήμου Δέλτα με το Αλιευτικό καταφύγιο στον ποταμό Λουδία.

Για τη χρηματοδότηση του έργου είχαν δεσμευτεί 520.000,00€, εκ των οποίων τα 300.000,00€ από τις πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα 220.000,00 € από τις πιστώσεις του Δήμου Δέλτα.

Η υλοποίηση του έργου (σύνταξη μελέτης, σύνταξη προγραμματικής σύμβασης, προσυμβατικός έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου, δημοπράτηση έργου και συμβασιοποίηση) πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, την Οικονομική Υπηρεσία και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ την εκτέλεση και την επίβλεψη του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δέλτα.
Σχετικά με το έργο, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Πέρσι, όταν υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση, είχα πει ότι ένα αίτημα ετών των αλιέων, των μυδοκαλλιεργητών και των αγροτών του Δήμου μας βρίσκει πλέον το δρόμο του, χάρη στις ενέργειες της διοίκησής μας. Σήμερα χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ολοκληρώνουμε αυτό το έργο και το παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία, κάνοντας εύκολα προσβάσιμη μια περιοχή μοναδικού φυσικού πλούτου. Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα οικονομικά και για την υλοποίηση δημόσιων έργων, η διοίκησή μας με πνεύμα συνεργασίας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια η οποία αποδίδει και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης είναι ένα από τα έργα που ‘‘ξεκόλλησε’’ χάρη στις ενέργειες της διοίκησής μας και χάρη στην αμέριστη υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Γι’ αυτό και είναι ένθερμες οι ευχαριστίες μου προς τον Απ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου. Ομοίως αξίζουν τα εύσημα οι Υπηρεσίες του Δήμου μας, γιατί χωρίς αυτές δεν θα ήταν δυνατή η πρόοδος του έργου, αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποστήριξή τους».

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)Τύπος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Βούτηξαν στο Θερμαϊκό για να δροσιστούν! (ΦΩΤΟ)

Τοπικά16 Jul 201820.38

Θεσσαλονικείς και επισκέπτες αναζητούν ανάσες δροσιάς


Φωτιά στην Κρήτη

Τοπικά16 Jul 201820.00

Στην περιοχή Πρινιάς


Καλαφάτης: Μαύρες τρύπες στη συμφωνία με τα Σκόπια

Τοπικά16 Jul 201819.20

Τι είπε στην τοποθέτησή του στο  δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής των «Εντάξει»

Ληστεία με μαχαίρι σε βάρος γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Τοπικά16 Jul 201819.17

Στην περιοχή της Καμάρας σήμερα το απόγευμα


Μπουτάρης για βεβήλωση εβραϊκού μνημείου: Δυσάρεστη αυτή η πλευρά της πόλης

Τοπικά16 Jul 201819.05

Καταδίκη από τον δήμαρχο και από τον Σταύρο Καλαφάτη 

Χαλκιδική: Θα γίνει διεθνές κέντρο για τον Αριστοτέλη – Σε 300 στρέμματα

Τοπικά16 Jul 201816.50

Σύμφωνο Συνεργασίας ΑΠΘ και Δήμου Αριστοτέλη


Θάνατος λουόμενης σε παραλία της Καβάλας

Τοπικά16 Jul 201816.20

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής


Χαλκιδική: Έρχεται ο 2ος Αγώνας Polygyros run Halkidiki 2018

Τοπικά16 Jul 201815.50

Με εναλλαγή του αστικού τοπίου και της ορεινής διαδρομής στα μονοπάτια του Τσουκαλά


ΜασούτηςMediterranean CosmosCoca-Cola το σχολείοBlue LagoonΕΛΠΕMollersΔΕΘ


ISTyposthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία